Εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία… Χειρότερα από ποτέ μετά το φιάσκο των εκλογών

ND IOA

ND IOA

Χειρότερη από ποτέ είναι η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών. Η συντριπτική πλειοψηφία μελών και οπαδών του κόμματος, είναι σφόδρα ενοχλημένη από την κατάσταση αλλά και προβληματισμένη από όσα ακολουθούν.

Από το πρωί λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι υποψήφιοι με δηλώσεις τους.

Πόλεμο κατά πάντων άνοιξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να αφήσει τη θέση του μεταβατικού προέδου, εάν παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης τους και οι ανθυποψήφιοί του. Διεκόπη η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, ζητούν εγγυήσεις ότι τους εμπιστεύονται οι τέσσερις υποψήφιοι, δεν παραιτείται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης σήκωσαν το γάντι και δήλωσαν παραίτηση από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα και επιστολή του προν τον κ. Μεϊμαράκη από τις 11 Νοεμβρίου, με την οποία τον προειδοποιούσε για δυσλειτουργίες στο τεχνικό σύστημα.

Αντιθέτως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη λέγοντας ότι είναι αιρετός, κι όχι διορισμένος, όπως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άνοιξε μέτωπο και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας ότι η εταιρεία που οδήγησε σε φιάσκο τις εσωκομματικές εκλογές είχε αναλάβει αρκετά έργα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά.

Είπε μάλιστα ότι «ο Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρία αυτήν».

Αμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Συνεργάτες του έκαναν λόγο για «κουτοπονηριές και ανοησίες» και ζήτησαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ήταν υπεύθυνοι για την επιλογή της εταιρείας.

Επίσης, στη δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης έβαλε στο στόχαστρό του και τον Μάκη Βορίδη -που έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ του Απ.Τζιτζικώστα- αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε συνεργαστεί με την εταιρεία infosolution είτε ως υπουργός, είτε ως δικηγόρος.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε ακόμη τους «άρτι αφιχθέντες» στη ΝΔ «να σέβονται εκείνους που έχουν 40 χρόνια ιστορίας στο κόμμα που τους υποδέχθηκε».

Ο κ. Βορίδης απάντησε πως ουδέποτε είχε σχέση με την εν λόγω εταιρεία, ούτε ως υπουργός ούτε ως δικηγόρος, και κάλεσε τους «παλαιούς» που ισχυρίζονται πως είναι θεματοφύλακες του πολιτικού πολιτισμού να κρατούν την αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ