Εμπόλεμη ζώνη η Ήπειρος…. Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τους δραπέτες

GLYKH MPLOKO

GLYKH MPLOKOΔέκα κομάντος από την Κρήτη με ειδική εκπαίδευση, επίλεκτες δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας, ΕΚΑΜ και το σύνολο σχεδόν της αστυνομικής δύναμης της Ηπείρου έχει πέσει στο ανθρωποκυνηγητό των Αλβανών αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι από τα ξημερώματα της Παρασκευής βρίσκονται στην περιοχή της Ηπείρου.

Οι δίμηνες έρευνες της Αστυνομίας στην υπόλοιπη Ελλάδα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές ενώ αυτό που καταγράφεται είναι ότι τελικά δεν υπήρχε κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων άλλωστε πέρασαν με πολύ μεγάλη ευκολία από τα βουνά της Ναυπακτίας στο Αγρίνιο και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την Άρτα όπου όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, γάζωσαν το αυτοκίνητο κι εξαφανίστηκαν. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε η παραμικρή ενημέρωση προς τις αστυνομικές δυνάμεις της Ηπείρου για τις κινήσεις τους. Και τώρα η τοπική αστυνομία καλείται στην κυριολεξία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

 

Οι αστυνομικές έρευνες θα εστιαστούν τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Γλυκής και του κάμπου Φαναρίου.

Οι δύο δράστες, που πιθανότατα πρόκειται για τους πιο σκληρούς της «παρέας των δραπετών» Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα, αφού εγκατέλειψαν στη Γλυκή το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από τη Φιλιππιάδα διέφυγαν με ένα κλεμμένο μηχανάκι.

Παρά την εκτεταμένη έρευνα η αστυνομία δεν κατάφερε να το εντοπίσει. Εικάζεται ότι ή το έχουν κρύψει ή το έχουν πετάξει σε κάποιο απόκρημνο σημείο.

Έτσι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ένδειξη για την πορεία που μπορεί να ακολούθησαν ενώ την ίδια ώρα είναι βροχή οι πληροφορίες που αναφέρουν ύποπτες κινήσεις, χωρίς όμως καμία από αυτές να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία των ερευνών κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί ελπίζουν πολύ στα στοιχεία που μπορεί να προκύψουν από τις θερμικές κάμερες που χρησιμοποιούνται στις έρευνες.

Μπλόκα έχουν στηθεί στους δρόμους από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία, ενώ στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας περιπολούν σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, διά θαλάσσης, στην Αλβανία.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής στις έρευνες μετείχε και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Αστυνομία ουσιαστικά έχει δημιουργήσει δύο γραμμές μπλόκων, πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να εντοπίσει τους δραπέτες πριν φτάσουν κοντά στα σύνορα. Η πρώτη γραμμή είναι κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, την οποία θα πρέπει να διασχίσουν οι δραπέτες προκειμένου από την περιοχή της Παραμυθιάς να κινηθούν προς τους Φιλιάτες και η δεύτερη κατά μήκος του ποταμού Καλαμά τον οποίο επίσης θα πρέπει να περάσουν για να κατευθυνθούν προς τη μεθόριο.

Παράλληλα ελέγχονται καίρια σημεία στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου και περάσματα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να οδηγηθούν προς τα Ιωάννινα.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες, θεωρείται σίγουρο, ότι θα ρίξουν φως στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ