Εμπρηστική επίσκεψη Ράμα στην Κονίσπολη… Παραλήρημα δίπλα στα σύνορα

arg rama

arg rama

Νέο λάδι στη φωτιά, έριξε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ένταση του τελευταίου μήνα στις σχέσεις με την Ελλάδα αλλά και ενισχύοντας το ανθελληνικό παραλήρημα σε βάρος της μειονότητας.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας επέλεξε και μάλιστα καθόλου τυχαία, τον δήμο της Κονίσπολης, για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ελλάδας και να ζητήσει από τους κατοίκους, να υπερψηφίσουν τον υποψήφιο των Τσάμηδων.

Ο Δήμος της Κονίσπολης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της διοικητικής ανασυγκρότησης της Αλβανίας, δίπλα στα σύνορα με την Θεσπρωτία και με στόχο να ικανοποιήσει το αίτημα που πρόβαλλαν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι της χώρας.

Αποτελεί περιοχή όπου ζει μεγάλος αριθμός Τσάμηδων εκεί όμως ενσωματώθηκαν και κοινότητες με αμιγώς ελληνικό πληθυσμό.

Αυτή την περιοχή επέλεξε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας για να κλιμακώσει την ένταση λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες συνοδεύονται και πάλι από βάσιμους φόβους για βία και νοθεία.

Ο Έντι Ράμα επανέλαβε τις προκλητικές δηλώσεις για τα θαλάσσια σύνορα και τις έρευνες πετρελαίου που ξεκινά η Ελλάδα στο Ιόνιο διαμηνύοντας ότι πρόκειται για εθνικά συμφέροντα της Αλβανίας τα οποία δεν διαπραγματεύεται.

Ενδεικτικό είναι ότι μετά την ομιλία του Ράμα ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα των Τσάμηδων το οποίο επικροτεί την στάση του Πρωθυπουργού και εξυμνεί τη συνεργασία με το σοσιαλιστικό κόμμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ανησυχίες της ελληνικής μειονότητας η οποία διεκδικεί με υποψηφίους του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας τέσσερις δήμους, γίνονται ακόμη μεγαλύτερες..

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ