Εμπαιγμός για τους Ηπειρώτες η γραπτή απάντηση του Υπουργού για το Πολυτεχνείο

ARBANITOPOYLOS BOYLHΌσα λέει προφορικά στους συνομιλητές του ο Υπουργός Παιδείας για την τύχη του Πολυτεχνείου Ιωαννίνων και εκείνοι με την σειρά τους τα μεταφέρουν στην περιοχή με την μορφή επίσημων ανακοινώσεων αποφεύγει να τα καταθέσει εγγράφως. Η γραπτή απάντηση που έδωσε στο βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή μετά τη διαρροή των Προεδρικών Διαταγμάτων που βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μάλλον θα πρέπει να κάνει τους Ηπειρώτες να ανησυχούν πολύ.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί το ΠΔ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων περιλαμβάνει την κατάργηση της Αρχιτεκτονικής Σχολής και ουσιαστικά βάζει τέλος σε κάθε ενδεχόμενο ίδρυσης Πολυτεχνείου.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Υπουργός Παιδείας επιχείρησε να μετριάσει τις αντιδράσεις διαβεβαιώνοντας προφορικά τόσο τον βουλευτή Κώστα Τασούλα όσο και τον Περιφερειάρχη ότι όλα όσα δημοσιεύθηκαν δεν ισχύουν.

 

Στο διάστημα αυτό βέβαια απέφυγε να αποστείλει στο Πανεπιστήμιο, παρότι του ζητήθηκε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κι απέφυγε επίσης να προχωρήσει σε οποιαδήποτε γραπτή δήλωση.

Ως συνέχεια όλων αυτών έρχεται η απάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει για την τύχη του Πολυτεχνείου ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής. Και δυστυχώς η γραπτή απάντηση δεν περιλαμβάνει την ίδια προφορική διαβεβαίωση του Υπουργού. Αντιθέτως αποφεύγει να μπει στην ουσία του θέματος παραπέμποντας στο μέλλον, όταν δηλαδή θα είναι πολύ αργά ακόμη και για αντιδράσεις.

Στην μόλις δέκα γραμμές απάντησή του ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρει ότι «μετά τον προληπτικό έλεγχο του ΣτΕ στα Προεδρικά Διατάγματα και την υπογραφή τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε περαιτέρω διευκρινίσεις».

Ουσιαστικά λοιπόν οι Ηπειρώτες θα έχουν πληροφορηθεί την αλήθεια όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Η γραπτή απάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου αποτελεί εμπαιγμό προς τους φορείς της περιοχής οι οποίοι ομόθυμα κι ομόφωνα ζητούν την ίδρυση Πολυτεχνείου στα Γιάννινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ