Ελλάδα: Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία

ANERGIA OAED

ANERGIA OAEDΣτα 19 εκατομμύρια πολίτες εκτιμάται ο αριθμός των κατοίκων των χωρών της Ευρωζώνης που είναι άνεργοι, ενώ για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανεβαίνει στα 26 εκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Κομισιόν την Τρίτη. Εκτός αγοράς εργασίας βρίσκονταν επίσης 3,4 εκατομμύρια νέοι ως 24 ετών στην Ευρωζώνη και 5,4 εκατομμύρια συνολικά στην ΕΕ.

Στην Ευρωζώνη η ανεργία παρέμεινε στο 11,9% και τον δεύτερο μήνα του τρέχοντος έτους, αμετάβλητη από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και οριακά χαμηλότερα από το 12% του Φεβρουαρίου του 2012, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat.

 

Αντίθετα, συνεχίστηκε η υποχώρηση στο σύνολο της ΕΕ, λόγω της αύξησης της απασχόλησης στις χώρες εκτός του ευρώ. Ετσι, η ανεργία στο σύνολο των 28 χωρών μελών της ΕΕ βρέθηκε στο 10,6%, από 10,7% τον Ιανουάριο και 10,9% τον δεύτερο μήνα του 2012.

Η Ελλάδα, για την οποία τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αφορούν τον Δεκέμβριο, παραμένει πρώτη σε ανεργία με 27,5%, ακολουθούμενη από την Ισπανία, που τον Φεβρουάριο είχε φτάσει στο 25,6%. Αρκετά πίσω ακολουθεί η Ουγγαρία με 17,6% και η Κύπρος με 16,7%.

Αντίστοιχα αρνητική πρωτιά παρουσιάζει η χώρα μας και στη νεανική ανεργία με 58,3% έναντι 53,6% της Ισπανίας και 48,8% της Κροατίας (για την οποία τα στοιχεία αφορούν το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ