ΕΛΕΠΑΠ: Εντυπωσιακό έργο… Εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση για τις Στέγες Διαβίωσης…

BORIDHS1

BORIDHS1Με μία σημαντική εξαγγελία συνόδευσε την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Και η εξαγγελία αφορά στην κάλυψη της χρηματοδότησης για την λειτουργία των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης από τον ΕΟΠΥΥ.

Με τον τρόπο αυτό παίρνει τέλος η αγωνία των ανθρώπων της ΕΛΕΠΑΠ και παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν νέα προγράμματα παρέμβασης για όλους εκείνους που έχουν ανάγκη από βοήθεια και υποστήριξη.

BORIDHS2Το έργο των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Εκτιμάται ότι θα έχει αποπερατωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και το πιο μεγάλο στην Ήπειρο, στον συγκεκριμένο τομέα.

BORIDHS3Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, θα στεγάσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες 35 ατόμων με αναπηρία, παρέχοντάς τους συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, με την καθοδήγηση και την φροντίδα έμπειρου και ειδικά καταρτισμένου προσωπικού.

Απώτερος στόχος της ΕΛΕΠΑΠ, είναι όλα τα Κέντρα της, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ιωαννίνων και σύντομα να λειτουργήσουν περισσότερες «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου και τον βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη, ξεναγήθηκαν σε όλες τις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ και ενημερώθηκαν από την Πρόεδρό της Νατάσα Μπέγκα για το έργο που εκτελείται.

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τη σπουδαία δουλειά της ΕΛΕΠΑΠ και να λύσουμε ένα σοβαρό ζήτημα. Το ζήτημα χρηματοδότησης των στεγών που ολοκληρώνονται με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Το θέμα αυτό τακτοποιείται νομοθετικά εντός του Δεκεμβρίου. Έτσι οι στέγες θα χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ. Νομίζω ότι αυτό θα επιτρέψει στην ΕΛΕΠΑΠ να συνεχίσει το σπουδαίο της έργο», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

BORIDHS4Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσα Μπέγκα χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη του Υπουργού και ιδιαίτερη θετική την απόφαση για τη χρηματοδότηση των Στεγών. «Είναι θετικό ότι νομοθετείται η επιβίωση των στεγών… η χρηματοδότησή τους… Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα μπορέσουμε να κάνουμε νέα προγράμματα ώστε να καλυφθούν ανάγκες ατόμων με αναπηρία ή με επίκτητη αναπηρία», τόνισε η κ. Μπέγκα.

Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ιωαννίνων Άννα Ασημακοπούλου, χαρακτήρισε πολύ σημαντική και την επίσκεψη και την εξαγγελία. «Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της ΕΛΕΠΑΠ για το έργο τους και να ευχαριστήσω τον υπουργό για την εξαγγελία που έκανε. Είναι μία εξαγγελία που καθησυχάζει την ΕΛΕΠΑΠ και την επιτρέπει να συνεχίσει το έργο της», σημείωσε η κ. Ασημακοπούλου.

Το έργο της ΕΛΕΠΑΠ εξήρε και ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, τονίζοντας ότι «είμαστε συμπαραστάτες στη δραστηριότητά της».

Σήμερα το Παράρτημα Ιωαννίνων, από τα πιο δυναμικά και πρωτοπόρα παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ, αγκαλιάζει περίπου 110 παιδιά με αναπηρίες, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, αλλά και της Λευκάδας και της Κέρκυρας, στηρίζοντας παράλληλα ενήλικες με αναπηρία, μέσα από το Πρόγραμμα; «Ημερήσιας Απασχόλησης & Φροντίδας Ενηλίκων Αποφοίτων» που εφαρμόζει.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αποτελούσαν ένα μεγάλο όνειρο για τους ανθρώπους της ΕΛΕΠΑΠ.. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα…
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ