Ελεγχόμενη η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

KARBOYNARI 1

KARBOYNARI 1Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών χρειάστηκε να μεταφερθούν υγρά απόβλητα με βυτιοφόρα.

Βέβαια για μία ακόμη φορά δεν έλειψαν οι αναφορές περί ανεξέλεγκτης ροής λυμάτων σε παρακείμενους αύλακες.

Οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, αναφέρουν πως η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη με σκοπό να μην υπάρχει κορεσμός του ΧΥΤΑ από τις βροχοπτώσεις, οι οποίες θα προκαλούσαν υπερχείλιση του κυττάρου.

«Όλη αυτή η ποσότητα καταλήγει στις πεδιάδες της Παραμυθιάς και του Φαναρίου και μέσω του Κωκυτού ποταμού φτάνει στον Αχέροντα και τις ακτές του Ιονίου, επηρεάζοντας τη ζωική και αγροτική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής και λειτουργώντας ως οικολογική βόμβα» αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Οι ισχυρισμοί για υπερχείλιση του ΧΥΤΑ δεν επιβεβαιώνονται ούτε από την Δήμαρχο Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραίμη αλλά και ούτε από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα.

Ο Δήμαρχος Σουλίου είπε πως «αυτή τη στιγμή η στάθμη του νερού είναι κάτω από το όριο της τάφρου» δηλώνοντας όμως την ανησυχία της για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Η ίδια ζήτησε να υπάρξει ενδιαφέρον από όλες τις υπηρεσίες (δήμου ς περιφέρεια, αποκεντρωμένη διοίκηση) προκειμένου να βρεθεί μόνιμη λύση και σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση της κατάστασης μετά παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά δεν λυθήκαν τα προβλήματα.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υπερχείλισης στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και μέχρι σήμερα η κατάσταση αντιμετωπίζεται» δήλωσε ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Αντώνης Νάστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ