Ελένη Βασιλείου: Με σχέδιο και πρόγραμμα για το Δήμο

BASILEIOYEΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Είναι νέα και εξαιρετικά δραστήρια. Την Ελένη Βασιλείου τη γνωρίσαμε ως πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς Πεντέλης. Τα τελευταία χρόνια έδωσε ένα μεγάλο αγώνα για το σχέδιο πόλης της περιοχής και συνάμα ο Σύλλογος ανέπτυξε μία πολυποίκιλη δραστηριότητα.

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό η Ελένη Βασιλείου είναι από τα νέα πρόσωπα που βάζουν το στίγμα τους στην παρούσα προεκλογική περίοδο.

 

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Θωμά Μπέγκα.

Στη συνέντευξή της στο Epiruspost.gr αναλύει τους λόγους της απόφασής της, καταθέτει τις σκέψεις της για τα Γιάννενα, μοιράζεται τις προτάσεις της.

– Σας γνωρίσαμε ως δραστήρια πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς και Πεντέλης. Τι σας ώθησε να πάρετε την απόφαση για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Κατ’ αρχή σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να μεταφέρω προς τους αναγνώστες σας κάποιες σκέψεις μου, μέσα από το ειδησεογραφικό site «Epiruspost». Θεωρώ, πως μία από τις θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας, είναι αυτή που ορίζει την ενεργό συμμετοχή όλων στα κοινά όχι σαν δικαίωμα αλλά σαν υποχρέωση.

Έτσι λοιπόν και η ενασχόλησή μου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσιάς και Πεντέλης βασίζεται πάνω σ’ αυτή ακριβώς την αρχή μου. Όλοι μας γνωρίζουμε πως η γειτονιά που ο καθένας μας ζει καθημερινά, μεγαλώνει τα παιδιά του, φροντίζει το χώρο του, αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, κοινωνικοποιείται και συμβιώνει με τους γείτονές του, είναι μια μικρογραφία πολλών γειτονιών μαζί, κατ’ επέκταση ενός Δήμου. Όταν λοιπόν μου έγινε η πρόταση από τον Θωμά Μπέγκα και με την ενθάρρυνση μέρους των συμπολιτών μου, των συγγενών μου και της οικογένειάς μου, αποφάσισα να δοκιμάσω και να μεταφέρω αυτή μου την «ενεργητικότητα», όπως κι εσείς είπατε στο Δήμο.

Γνωρίζω ότι δεν είναι το ίδιο και ότι οι μηχανισμοί και ο τρόπος διοίκησης ενός Δήμου είναι πιο περίπλοκος, αλλά η διάθεση προσφοράς μου δεν αλλάζει. Αλλά αντιθέτως πιστεύω πως στο δήμο μπορώ να αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις με ακόμη περισσότερη όρεξη για δουλειά.

BASILEIOYE2– Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του Θωμά Μπέγκα;

Ο συνδυασμός που ο κ. Μπέγκας είναι επικεφαλής, αποτελεί τη συνέχεια της παρούσας δημοτικής αρχής, μιας αρχής που κατά τη γνώμη μου προσπάθησε μέσα σε αντίξοες, κοινωνικά και οικονομικά συγκυρίες, να «νοικοκυρέψει» το μεγάλο Καλλικρατικό μας Δήμο και να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα τόσο σε επίπεδο διοίκησης, όσο και σε επίπεδο υποδομών. Μάλιστα η προσπάθεια της δημοτικής αρχής έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν όλοι μας αναλογιστούμε πως τα τελευταία τρία χρόνια, οι περικοπές πόρων στους δήμους ήταν τεράστιες, με αρκετές συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών, κάτι που ο δήμος Ιωαννιτών «πάλεψε» να διορθώσει προς όφελος των κατοίκων του δήμου.

Για αυτό και θεωρώ πως το όλο εγχείρημα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και αυτή η μεγάλη προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Επιπλέον θεωρώ πως ο Θωμάς Μπέγκας διαθέτει όλα τα εχέγγυα ενός άξιου συνεχιστή και ενός ανθρώπου με κοινές αρχές και κοινά οράματα για την πόλη με αυτά που πρεσβεύω και εγώ η ίδια.

– Τι σημαίνουν για σας τα Γιάννινα;

Τα Γιάννενα για εμένα είναι το σπίτι μου, είναι ο τόπος που γεννήθηκα, που μεγάλωσα, που επέλεξα να γυρίσω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου. Είναι ο τόπος που ονειρεύομαι πως μπορεί να γίνει καλύτερος, γι’ αυτό και έχω τη διάθεση, την όρεξη και τις δυνάμεις να παλέψω για να δημιουργηθούν οι οικονομικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές εκείνες συνθήκες που θα επιτρέψουν σε κάθε συμπολίτη μας και αυριανό πολίτη αυτής της πόλης να έχει τη ζωή που του αξίζει.

BASILEIOYE1 Πως νομίζετε ότι θα είναι η επόμενη μέρα στο Δήμο, αν η παράταξή σας κερδίσει τις εκλογές;

Κατ’ αρχήν θεωρώ πως η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Κοινωνία Πολιτών» θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή. Η συνεχής επαφή με τους συμπολίτες μας το τελευταίο διάστημα, αλλά και εδώ και αρκετά χρόνια ως πρόεδρος ενός δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου που αριθμεί πολλά μέλη, με οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Η επόμενη μέρα για εμάς δεν θα είναι τίποτε άλλο, παρά η συνέχεια της υλοποίησης ενός οραματικού προγράμματος, διορθώνοντας παράλληλα κάποια λάθη και παραλήψεις που υπήρξαν. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αποτελέσει την αρχή μιας σκληρής και συνεχούς δουλειάς, μιας δουλειάς με μοναδικό γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για όλους τους δημότες, αλλά και για όσους επισκέπτονται αυτή την πανέμορφη πόλη που ζούμε.

– Τι θα θέλατε να αλλάξει στην πόλη που ζούμε;

Αρχικά θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την πόλη. Τη νοοτροπία και τα όρια όταν μιλάμε για την πόλη των Ιωαννίνων. Η πόλη που ζούμε και αναπτύσσεται συνεχώς, δεν είναι μόνο το κέντρο. Είναι όλο το λεκανοπέδιο. Άρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και συνολικά αλλά και με τις κατά τόπου ιδιαιτερότητες.

Έχω πει πολλές φορές πως είναι άλλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του κέντρου ή για παράδειγμα της Καλούτσιανης και άλλα αυτά που συναντούν καθημερινά οι κάτοικοι της Ανατολής ή του Περάματος. Αν υπάρξει αυτός ο διαχωρισμός με ταυτόχρονη βαρύτητα και στο κέντρο, αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα, δηλαδή αν αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία που μας διακατέχει και αν δούμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά την πόλη μας σαν ένα, τότε θα μπορέσουμε να αλλάξουμε ότι μας ενοχλεί και να χτίσουμε την πόλη του αύριο.

Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από την προεκλογική εκστρατεία και την επαφή με τον κόσμο;

Η δύσκολη οικονομική – κατά κύριο λόγο – περίοδος που διανύουμε δεν έχει αφήσει, όπως είναι φυσικό, ανεπηρέαστη τη ζωή των συμπολιτών μας. Ο προβληματισμός των περισσοτέρων κινείται γύρω από τον εφιάλτη της ανεργίας. Αναζητούν απαντήσεις για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο Δήμος μας. Επίσης γίνομαι συχνά δέκτης προβλημάτων μικρών ή και μεγαλύτερων που απασχολούν όλους μας. Ακόμη όμως και μέσα σ’ αυτό το κλίμα δε λείπουν τα θετικά σχόλια και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο κάτι που με γεμίζει δύναμη.

– Τι θα θέλατε να πείτε στους συμπολίτες μας; Γιατί να ψηφίσουν το συνδυασμό σας;

Κύριο μέλημα της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Κοινωνία Πολιτών» είναι η δημιουργία μίας πόλης ελκυστικής και ανοιχτής, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα ακτινοβολεί ως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, οικονομικό, διοικητικό και παραγωγικό κέντρο.

Η μεγάλη μας παράταξη αποτελείται από ανθρώπους που συνδυάζουν θεμελιώδη χαρακτηριστικά: Εμπειρία και σκληρή δουλειά από τη μία και φρεσκάδα, καινοτόμες ιδέες και όρεξη για δουλειά από την άλλη. Αυτό που μπορώ εγώ προσωπικά να υποσχεθώ στους συμπολίτες μου, είναι η ειλικρίνεια και η διαφάνεια που θα επιδιώξω, έτσι ώστε πάντα να συνεχίζω να τους κοιτάζω στα μάτια.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ