Ελάχιστα τα χρήματα για τις παιδικές χαρές

PAIDIKH XARA

PAIDIKH XARAΠρακτικά αδύνατο είναι για το δήμο Ιωαννιτών να συντηρήσει και να εξασφαλίσει πιστοποίηση για το σύνολο των παιδικών χαρών που λειτουργούν.

Στο Δήμο λειτουργούν σήμερα 104 παιδικές χαρές. Από αυτές, πιστοποιημένες είναι μόνο οι πέντε. Για να πιστοποιηθεί το σύνολο, απαιτείται κονδύλι της τάξης των επτά εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν υπάρχει.

«Είναι άλλη μια οριζόντια απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία δεν οδηγεί σε εφαρμόσιμες λύσεις. Κι αυτό γιατί δεν συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους», τόνισε ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι από το Δήμο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, ολοκληρώνεται η μελέτη που αφορά στην κυκλοφορία και τη χρήση των πεζοδρόμων. Στο πλαίσιο αυτής, θα προβλέπεται η τροφοδοσία των καταστημάτων, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, η εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων.

«Πεζοδρομείται πλέον μεγάλο κομμάτι της πόλης, από την κεντρική πλατεία μέχρι την παραλίμνιο και αυτό απαιτεί διαφορετική νοοτροπία από όλους» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το περιθώριο υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με την ελληνική αστυνομία, στα πρότυπα του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία σειρά ζητημάτων όπως είναι η ελεγχόμενη στάθμευση.

Τέλος ο Δήμαρχος, στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε, συνεχάρη του Γιαννιώτες ολυμπιονίκες της κωπηλασίας Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα για τη νέα επιτυχία τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ