Εκτός ψηφιακού σήματος οι ορεινοί δήμοι

DIGEA

DIGEAΔεν φτάνει που άργησε πολύ το ψηφιακό σήμα, έρχεται και με…δόσεις. Στην παρούσα φάση αποκλείονται οι περιφερειακοί δήμοι και μένουν εκτός σχεδιασμού τα ορεινά χωριά.

Στις 19 Δεκεμβρίου λοιπόν, οπότε έχει ανακοινωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, θα γίνει μόνο για την πόλη των Ιωαννίνων.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την εύλογη αντίδραση του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι για μία ακόμη φορά πολλές περιοχές αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας.

Όπως σημειώνει στη δήλωση, η εταιρία Digea, η οποία έχει αναλάβει αποκλειστικά την μετατροπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος σε ψηφιακό, θα εγκαταστήσει ψηφιακούς αναμεταδότες μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων και επομένως όλα όσα λέγονται για το νέο σήμα αφορούν αποκλειστικά τα Γιάννενα ή ακόμη μόνον εκείνες τις περιοχές που έχουν οπτική επαφή και πιθανόν να εξυπηρετηθούν από τους αναμεταδότες αυτούς.

Τι γίνεται, λοιπόν, με τις υπόλοιπες περιοχές;; Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζονται ως περιοχές δεύτερης κατηγορίας και δεν περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της αλλαγής του τηλεοπτικού σήματος. Με απλά λόγια η εταιρία Digea δεν θα προβεί σε καμία αντικατάσταση αναμεταδοτών στα σημεία όπου σήμερα υπάρχουν, εκτός Ιωαννίνων και τα οποία θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αναλογικό σήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ