Εκστρατεία ενημέρωσης για τη ρητορική του μίσους

MATHMA SKIA

MATHMA SKIA

“Σπάσε τα δεσμά του φόβου – Πες όχι στο μίσος: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη ρητορική του μίσους” είναι το θέμα του βιωματικού εργαστηρίου Αγωγής Υγείας που διοργανώνει η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων,δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Γεωργίου Ράπτη, σε συνεργασία με το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕ.Π.Α.Δ.)για Δ/ντές/ντριες& εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ιωαννίνων.

Κύρια Εκπαιδεύτρια στο βιωματικό εργαστήριο θα είναι η κ. Ειρήνη Καραμήτσα, που από το 2008 ως σήμερα, εργάζεται στο Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕ.Π.Α.Δ.) ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων και Εκπαιδεύτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι Δ/ντές/ ντριες και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά ώστε μέσω της αποκτώμενης εμπειρίας και γνώσης να μπορούν να δρουν προληπτικά και να αντιμετωπίζουν την ανάπτυξη στερεοτύπων, διακρίσεων, ρατσιστικής συμπεριφοράς και κάθε μορφή έκφρασης ρητορικής του μίσους προς ομάδες ή κατηγορίες ανθρώπων, διασφαλίζοντας την ψυχική και κοινωνική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και στη βάση του εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης “Σύνδεσμοι”, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη ρητορική μίσους, να γνωρίσουν το εγχειρίδιο “Σύνδεσμοι”, καθώς και να ανακαλύψουν τρόπους συμμετοχής στην εκστρατεία “NoHateSpeechMovement”.

Το εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «Σπάσε τα δεσμά του φόβου – Πες όχι στο μίσος: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη ρητορική του μίσους».

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ε.Ο.Χ. για την Ελλάδα, γνωστού ως EEAGrants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη και στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ