Εκπαιδευτικός στο εδώλιο για παιδική πορνογραφία!

CD KOMPIOYTER

CD KOMPIOYTERΑνατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από πολυετή έρευνα η οποία στο επίκεντρό της έχει εκπαιδευτικό από την Άρτα.

Ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Δωδεκανήσου, κάθεται πλέον στο εδώλιο, κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση του διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση.

Ο καθηγητής μετά τη σύλληψή του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σε βάρος του είχε σχηµατιστεί την 12η Ιουλίου 2010 δικογραφία από το 5ο Τµήµα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος στο πλαίσιο επιχείρησης για την πάταξη της διακίνησης – κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, µέσω του διαδικτύου, µε κωδική ονοµασία “SLEDGEHAMMER” (ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ).

Στους αστυνοµικούς του Τµήµατος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος περιήλθε έγγραφο της Γενικής Γραµµατείας της Ιντερπόλ, µε το οποίο ενηµέρωσαν ότι την 2α Αυγούστου 2007 διαπιστώθηκε ηλεκτρονική παραβίαση της Κροατικής ιστοσελίδας αστρονοµικού ενδιαφέροντος www.inet.hr/-astronom κατά την οποία φορτώθηκαν – ανέβηκαν (upload), µέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου (ip address), που ανήκει στην Εσθονία, 99 αρχεία – εικόνες µε περιεχόµενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Από έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε η εµπλοκή αγνώστου µέχρι σήµερα αριθµού Ελλήνων χρηστών Internet οι οποίοι, µε την χρήση 361 διαφορετικών µοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών των ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου, προµηθεύτηκαν από την ανωτέρω ιστοσελίδα, υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και χρήστης της διεύθυνσης IP, ο καθηγητής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το χρονικό διάστηµα από 00:33:45 έως 00:34:58 ώρα της 7ης Αυγούστου 2007, κατέβασε – προµηθεύτηκε ορισµένες από τις επίµαχες εικόνες.

Κλιµάκιο αστυνοµικών, τις πρωινές ώρες της 10ης Ιουλίου 2010 µετέβη στην οικία του και διεξήγαγε νοµότυπη έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση από την οποία προέκυψε ότι στον µη κατανεµηµένο χώρο του σκληρού δίσκου, δηλαδή σε χώρο του σκληρού δίσκου που υπάρχουν ίχνη από αρχεία που έχουν διαγραφεί οριστικά, υπήρχε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Βρέθηκε επιπλέον λογισµικό στο οποίο ο χρήστης µπορεί να µεταφορτώνει αρχεία της επιλογής του από ιστοσελίδες διαδικτυακής αποθήκευσης αρχείων.

Αξιοσημείωτο τέλος είναι ότι ο ίδιος είναι πατέρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ