Εκκενώνονται σπίτια, τεράστιες ζημιές στο Δήμο Δωδώνης

DDODONH K1

DDODONH K1Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο Δήμο Δωδώνης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Πέρα από τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στο σύνολο του οδικού δικτύου, σοβαρά προβλήματα προκύπτουν και σε οικισμούς.

Μετά από αυτοψίες που έκαναν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δωδώνης στην Τοπική Κοινότητα Ζωτικού, δύο σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα και ήδη υπήρξε μέριμνα για φιλοξενία των ιδιοκτητών τους σε ξενώνα στην Τύρια.

D DODONH K4Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα σπίτι στην Παρδαλίτσα όπως κι αρκετά σπίτια στον οικισμό της Άρδοσης. Μάλιστα στον ίδιο οικισμό για πέντε σπίτια ο κίνδυνος είναι άμεσος.

Στην Τοπική Κοινότητα Μπεστιάς μία κτηνοτροφική μονάδες και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις θάφτηκαν κάτω από τόνους χώματος. Δεν έμεινε απολύτως τίποτα και η εικόνα είναι αυτή της απόλυτης καταστροφής.

D DODONH K5

Το οδικό δίκτυο σε όλη την έκταση του Δήμου έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Δεν υπάρχει δρόμος χωρίς πολλαπλά προβλήματα… Από την Τύρια προς το Ρωμανό η κίνηση γίνεται μόνο μέσω Καταμάχης καθώς οι υπόλοιποι δρόμοι είναι αδιάβατοι.

Δεν είναι μόνο οι κατολισθήσεις και οι καταπτώσεις, όπως σημειώνουν στελέχη του Δήμου. Το χειρότερο είναι οι καθιζήσεις καθώς ολόκληρα τμήματα δρόμων γίνονται κομμάτια.

D DODONH K6

Από τις καταπτώσεις και τις κατολισθήσεις έχουν προκληθεί ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ. Κολώνες έχουν πέσει ή έχουν πάρει μεγάλη κλήση, χωρίς προς το παρόν να είναι εφικτή η παρέμβαση συνεργείων. Έτσι πολλά δημοτικά διαμερίσματα παραμένουν χωρίς ρεύμα.

DDODONH K2

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ