Εκεί δεν υπάρχει ΥΠΑ… Αεροδρόμια του κόσμου που λειτουργούν υπό όλες τις συνθήκες

BRAZILIA

BRAZILIAΠροφάσεις εν αμαρτίαις… Αυτό αποτελεί η απάντηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με την τοποθέτηση οποιουδήποτε ραδιοβοηθήματος στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Μετά από είκοσι και πλέον χρόνια συζητήσεων, συσκέψεων και αναζητήσεων, η αρμόδια υπηρεσία, διαπιστώνει ότι η τοποθέτηση είναι αδύνατη λόγω της εθνικής οδού και των πολυκατοικιών που υπάρχουν!

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις παρά μόνο μία αναζήτηση ανά τον κόσμο, για να διαπιστώσει κανείς πως ακόμη και σ’ αυτά που χαρακτηρίζονται ως τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια, έχουν δοθεί λύσεις ασφάλειας και οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά.

 

Από τις Γαλλικές και κοσμοπολίτικες Άλπεις, μέχρι τα νησιά της Καραιβικής και από τη Βραζιλία μέχρι το Γιβραλτάρ…

Εκεί βρέθηκαν τρόποι ώστε οι πτήσεις να διεξάγονται ακόμη κι ανάμεσα από ουρανοξύστες, ακόμη και διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων.

Αλλά στα Γιάννινα πρέπει να μετακινηθεί η εθνική οδός και να γκρεμιστούν τα σπίτια!!!

Με άλλα λόγια, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Στην προκειμένη περίπτωση «κοσκινίζει» η ΥΠΑ εδώ και χρόνια, εκμεταλλευόμενη τις χλιαρές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

Ιδού λοιπόν τι συμβαίνει ανά τον κόσμο…

Congonhas,ΒραζιλίαCongonhas

Τα περισσότερα αεροδρόμια είναι χτισμένα μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βραζιλίας το οποίο απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

 

Γιβραλτάρ

GIBRALTAR 2
Να και ένα αεροδρόμιο που μπορεί να χρειαστεί τροχονόμο… Ναι τροχονόμο αφού ο διάδρομος έχει διπλή χρήση μιας και όταν δεν προσγειώνονται αεροπλάνα μετατρέπεται σε δρόμο οδικής κυκλοφορίας. Όταν δε υπάρξει προσγείωση ή απογείωση ο κόκκινος σηματοδότης προειδοποιεί τους οδηγούς. Προφανώς και στο Γιβραλτάρ δεν παραβιάζεται ποτέ το… κόκκινο.

 

Kansai,ΙαπωνίαIAPONIA

Άλλος ένας περίεργος αεροδιάδρομος βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί, στην Οσάκα. Ο λόγος που καθιστά το συγκεκριμένο αεροδρόμιο παράξενο και επικίνδυνο είναι η άνοδος της στάθμης του νερού, καθώς προβλέπεται πως σε 50 χρόνια το αεροδρόμιο θα είναι… υποθαλάσσιο.

 

Princess Julianna, Άγιος Μαρτίνος

AGIOS MARTINOS
Το μόνο που δεν περιμένει κάποιος καθώς απολαμβάνει το μπάνιο του στην Καραϊβική είναι ένα αεροπλάνο να πετάει λίγα μέτρα πάνω τους.Μπροστά από τον αεροδρόμιο, είναι μία μικρή πολυσύχναστη παραλία, με ένα μικρό φράχτη για διαχωριστικό. Έτσι οι τουρίστες συχνά τρομοκρατούνται από τα τεράστια αεροπλάνα που περνούν.

 

Χονγκ Χονγκ

XONK K
Το αεροδρόμιο Kai Tak στο Χονγκ Χονγκ, η προσγείωση ανάμεσα σε ουρανοξύστες είναι λίγο δύσκολο εγχείρημα. Λειτουργούσε μέχρι το 1998, όπου η τεχνολογία δεν έδινε λύσεις που δίνει σήμερα.

ΙσημερινόςISIMERINOS

Το αεροδρόμιο Mariscal Sucre στην πρωτεύουσα Κίτο του Ισημερινού. Ανάμεσα σε μεγάλα ηφαίστεια και με πολύ στενό διάδρομο, η εμπειρία των πιλότων είναι το μόνο πράγμα που «σώζει» την κατάσταση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ