Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Ελληνίδα Αγρότισσα

kaloxori agrotisa

kaloxori agrotisa

Την καθιερωμένη «Γιορτή της Αγρότισσας» πραγματοποιεί στην Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου ο Δήμος Ζίτσας το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015, με στόχο την απόδοση τιμής στις γυναίκες της υπαίθρου, για τη διαχρονική προσφορά τους στην αγροτική οικονομία, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τα πολλαπλά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στον καθημερινό τους βίο.

«Στόχος μας είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος πολιτισμού-αθλητισμού Στέφανος Μιχάλης «καθώς τα τελευταία χρόνια έχει τυπικό χαρακτήρα και δεν αποδίδει τη δέουσα τιμή στις αγρότισσες.»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις φέτος ξεκινούν στις 9.00 το πρωί του Σαββάτου με Rafting στον Καλαμά -στο Πάρκο Αγρότισσας στο Καλοχώρι-. Στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστεί στο Μνημείο της Αγρότισσας, επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια. Μισή ώρα αργότερα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Βουτσαρά θα ξεκινήσουν οι εργασίες ημερίδας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη με ομιλητές :

• Τον δασολόγο Ρήγα Τσακίρη, με θέμα: «Η εξάπλωση του μεταχρωματικού έλκους στα πλατάνια κατά μήκος του Καλαμά»

• Την πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα, με θέμα, «την αγροτική ανάπτυξη» και

• Εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με θέμα, «Λεκάνη Απορροής Καλαμά».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται κανονικά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει για το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, μουσικοχορευτικές βραδιές, κ.α.

Συγκεκριμένα, για τις προσεχείς ημέρες έχουν προγραμματιστεί:

• Θεατρικές παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα του Δήμου «Επί Σκηνής» με το έργο «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ:

– στους Ανάργυρους την Παρασκευή 31 Ιουλίου,
-στο Δεσποτικό την Κυριακή 2 Αυγούστου,
-στο Ροδοτόπι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου,
-στην Ασφάκα την Τετάρτη 4 Αυγούστου
Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.
• Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο αθλητικός Σύλλογος ΡΙΖΑ από 31 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου στο γήπεδο κάτω Ζαλόγγου.
• Τουρνουά 8χ8 που θα διεξαχθεί στην Ελεούσα από 1έως 8 Αυγούστου.
• Λαϊκή βραδιά στο Πετσάλι το Σάββατο 1 Αυγούστου.
• Θεατρική παράσταση από την θεατρική σκηνή «Βορείως» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με το έργο “Greek Salad” στην Τρίτη 4 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στη Ζίτσα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ