Εκδηλώσεις στην Ήπειρο για την ημέρα δασοπονίας

DASOSΕκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, στις 21η Μαρτίου, διοργανώνουν οι δασικές υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Η 21 Μαρτίου καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε, το 1971, ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να καταδείξει τη σημασία των δασών και την ανάγκη προστασίας τους.
Ειδικότερα, στα πλαίσια του εορτασμού στην Ήπειρο θα γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 

• Η Δ/νση Δασών Άρτας θα πραγματοποιήσει δενδροφυτεύσεις στο λόφο Περάνθης και στην περιοχή δασονομείου Βουργαρελίου και ταυτόχρονα θα διανείμει δενδρύλλια στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στην Άρτα.

• Η Δ/νση Δασών Ιωαννίνων και συγκεκριμένα:

 το Δασαρχείο Ιωαννίνων την περασμένη Κυριακή 18-03-2014 και με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος «Δασικού Νηπιαγωγείου» πραγματοποίησε αναδάσωση με το 23ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στο αισθητικό δασύλλιο Ιωαννίνων. Το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο μέχρι τις 31-05-2014 θα πραγματοποιεί συνεχώς επισκέψεις στο δασύλλιο και προγράμματα εκπαίδευσης σε χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα με τοποθέτηση τραπεζόπαγκων, διαμόρφωση ξύλινων καθισμάτων από πεσμένους κορμούς και καθαρισμό του χώρου.

Την 21η Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας θα πραγματοποιηθεί αναδάσωση σε δύο χώρους στο αισθητικό δασύλλιο Ιωαννίνων από το 5ο & 11ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (συνολικά θα συμμετέχουν 72 παιδιά). Ενώ, στις 10.00 π.μ. θα διανεμηθούν δωρεάν δενδρύλλια στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

 το Δασαρχείο Μετσόβου θα διανείμει έντυπο πληροφοριακό υλικό στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Μετσόβου για τον πολυσήμαντο ρόλο των δασών και θα διαθέσει δωρεάν δενδρύλλια στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου.

 Το Δασαρχείο Κόνιτσας θα προβεί στην διανομή δασικών φυτών στην πλατεία της Κόνιτσας και σε συνεργασία με το Φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της Κόνιτσας.

• Η Δ/νση Δασών Θεσπρωτίας θα διανείμει σε σχολεία και φορείς της περιοχής δενδρύλλια για να προχωρήσουν σε δενδροφυτεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ