Εκδηλώσεις μνήμης στα Τσερίτσανα και το Αβγό

TSERITSANA

TSERITSANA

Με δύο εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους πολιτιστικούς συλλόγους, μετέχει στον εορτασμό για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν το 1912-13.

Ο Δήμος Δωδώνης, η Τοπική Κοινότητα και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Τσεριτσάνων, διοργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στις “Άντρισσες Γυναίκες”, τις γυναίκες που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στον αγώνα της απελευθέρωσης.

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τσεριτσάνων και θα ακολουθήσει ομιλία για το χρονικό της Απελευθέρωσης από τη Σχολική Σύμβουλο 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πολυξένη Μπενέκου.
Αμέσως μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων.

Η δεύτερη εκδήλωση, που εντάσσεται φέτος στο επίσημο πρόγραμμα για τα Ελευθέρια, θα γίνει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στον Λόφο του Αβγού.

Διοργανώνεται από το Δήμο Δωδώνης, τις Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αβγού και Κρυφοβού.

Στον Τύμβο των 333 Μπιζανομάχων, στη μία το μεσημέρι, θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αβγού.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ