Εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Μελά

paylos melas

paylos melas

Με κάθε σεβασμό και επισημότητα τίμησε ο Δήμος Πωγωνίου τη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά. Σήμερα συμπληρώνονται 111 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Μελάς έχασε τη ζωή του πολεμώντας για την ελευθερία και τα ιδανικά της χώρας.

Το πρωί, στην Τ.Κ. Παρακαλάμου, τόπο καταγωγής του Παύλου Μελά, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές, εκπρόσωπο της οικογένειας του Παύλου Μελά και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης αναφέρθηκε στον ηρωισμό και την τόλμη του Παύλου Μελά και μίλησε για την υπερηφάνεια όλων των Ηπειρωτών που η περιοχή τους γέννησε κι ανέδειξε έναν τέτοιο ήρωα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης που έκανε μία ιστορική αναφορά στη δράση του Παύλου Μελά.

Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Παρακαλάμου.

Νωρίτερα βραβεύτηκαν οι μαθητές που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις στον αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι:

Γυμνάσιο Παρακαλάμου:

1. Κόντος Κων/νος

2. Δρίβας Πολυχρόνης

3. Ντότης Ραφαήλ

Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου:

1. Πρόκος Νίκος

2. Πέτσιος Νίκος

3. Ντίμο Θοδωρή

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ