Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή αιμοδότη

AIMA EKSETASH

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το νόημα της ημέρας αυτής είναι να ευχαριστήσει τους εθελοντές μη αμειβόμενους αιμοδότες για το δώρο της ζωής που προσφέρουν καθημερινά και για τις ζωές που σώζουν και να αυξήσει την επαγρύπνηση της ανάγκης για τακτική εθελοντική αιμοδοσία.

Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας είναι το «Σε ευχαριστώ που έσωσες την ζωή μου». Η εκστρατεία έχει ως στόχο να αναδείξει τις ιστορίες από τους ανθρώπους των οποίων οι ζωές έχουν σωθεί μέσω της αιμοδοσίας και να ενθαρρύνει τους εθελοντές αιμοδότες να δίνουν αίμα ελεύθερα, συχνά και τακτικά αλλά και να παροτρύνει άλλους υγιείς και κυρίως νέους που ποτέ δεν αιμοδότησαν, να αρχίσουν να αιμοδοτούν.

Οι Σύλλογοι και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ιωαννίνων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου και τις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων της πόλης μας, συμμετέχουν στο γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή το πρωί 11 – 1 , θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μώλο με μουσική από το μουσικό συγκρότημα του Μουσικού Λυκείου και τον Χάρη Τσίτο και χορό με χορευτές από τη σχολή χορού της Βίκυς Γκούμα, τη σχολή χορού ζούμπα (Ζ Club) της Γιούλης Πέτσιου και τη σχολή χορού Χρύσας Τσίπη.

Το απόγευμα, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων όπου η Περιφέρεια Ηπείρου θα τιμήσει τους Συλλόγους και Φορείς εθελοντικής Αιμοδοσίας, τους εθελοντές που πρόσφεραν πάνω από 50 μονάδες αίματος και τις αιμοδοσίες των νοσοκομείων της πόλης μας . Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση γνωριμίας με μουσική από συγκρότημα του Μουσικού Λυκείου Ιωαννίνων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ