Εκατοντάδες πυρομαχικά απομάκρυνε ο Στρατός

piromaxika1

piromaxika1ΦΩΤΟ

Εκατοντάδες πυρομαχικά διαφόρων τύπων, από τα χρόνια του ελληνοιταλικού πολέμου και του εμφυλίου, απομάκρυνε το ΤΕΝΞ, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς.

Ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια πραγματοποίησαν εργασίες έρευνας αλλά και εκκαθάρισης σε τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

piromaxika3Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το ΓΕΣ, ερευνήθηκαν συνολικά 349.300 τετραγωνικά μέτρα, ενώ εντοπίστηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 961 πυρομαχικά διαφόρων τύπων. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν 39 αποστολές εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών.

Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι ευνόητη, καθώς το ΤΕΝΞ εξασφάλισε την ασφάλεια των κατά τόπους κοινωνιών, απαλλάσσοντας περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, από Εκρηκτικά Κατάλοιπα Πολέμου.

Πέραν των παραπάνω, στη διάρκεια του Οκτωβρίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του ΓΕΣ, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στα Ιωάννινα και στην Καστοριά αντίστοιχα, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και θέμα τον απολογισμό των εργασιών του ΤΕΝΞ έτους 2015 καθώς και τον προγραμματισμό των εργασιών εκκαθάρισης Υπόπτων Χώρων έτους 2016, στις περιοχές της Ηπείρου και της Δυτ. Μακεδονίας.

Σκοπός των συσκέψεων ήταν ο συνδυασμός των εργασιών του ΤΕΝΞ με τις τοπικές ανάγκες, προκειμένου οι περιοχές όπου οι κατά τόπους φορείς αναπτύσσουν δράσεις να αποτελέσουν προτεραιότητα για τον προγραμματισμό έτους 2016.

Στις συσκέψεις συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των φορέων των τοπικών Αυτοδιοικήσεων, της ΠΥ, της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και όσοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες είναι βεβαρημένες με κατάλοιπα πολέμου.

piromaxika2

piromaxika4

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ