ΕΚΑΒ: Δεν μεταφέρεται στις Περιφέρειες

MPEZAS BOYLHΤην πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργού Αντώνη Μπέζα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο ΕΚΑΒ, αλλά να παραμείνει ένας αυτόνομος οργανισμός μεταφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Χρήστος Αγγελίδης, με αφορμή δημοσιεύματα περί μετακίνησης στις Περιφέρειες.

«Με ειλικρίνεια και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης, σας ενημερώνουμε πώς στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα Α. όχι μόνο δεν συζητήθηκε η μεταφορά του ΕΚΑΒ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, αλλά αντίθετα όπως ο ίδιος μας δήλωσε θα πρέπει το ΕΚΑΒ να παραμείνει ένας αυτόνομος οργανισμός, υπαγμένος στο Υπουργείο Υγείας με περισσότερους και διευρυμένους στόχους γεγονός που μας βρίσκει σύμφωνους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση έγινε ακόμη συζήτηση:
• Για την πορεία των εργασιών της επιτροπής που συμμετέχουμε για την αναδιοργάνωση του οργανισμού του ΕΚΑΒ ( με κεντρικό στόχο ΕΝΑ και ΕΝΝΙΑΙΟ ΕΚΑΒ υπαγόμενο στο Υπουργείο Υγείας)
• Των σχεδιασμό καλύψεων των εθνικό οδών όπως την Εγνατία Οδός, την Οδός Αιγαίου, Ιόνια οδός κ.α με σταθερές βάσεις ασθενοφόρων για την αποτελεσματικότερη και αμεσότερη επέμβαση στον τόπο του ατυχήματος.
• Την ένταξη στο ΕΣΠΑ για την αγορά – κατασκευή σταθερών βάσεων στις Εθνικές οδούς

«Διαψεύδουμε λοιπόν οποιοδήποτε περί εκτιμήσεων μας και του υπενθυμίζουμε.
Στόχος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ είναι ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας.

Είναι λοιπόν αυτονόητο πως μόνο ΕΝΑ και ΕΝΙΑΙΟ ΕΚΑΒ θα μπορεί να συμβάλει:
• καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων συνολικά υπηρεσιών υγείας
• στην άμεση παροχή οργανωμένων υπηρεσιών ΕΠΙ με συνέπεια την ελάττωση της θνητότητας, του χρόνου νοσηλείας και της συχνότητας προσωρινής ή μόνιμης ανικανότητας και αναπηρίας
• στη μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας
• στη μείωση του βαθμού μετανάστευσης προς τα μεγάλα αστικά κέντρα με τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της περιφέρειας
• στη μείωση των αποτρέψιμων θανάτων (διεθνώς μόνο για τα ατυχήματα κατά 30%)» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ