Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στο σχολείο… Ορίστηκε και πραγματογνώμονας

SXOLEIO LAKKOM1

SXOLEIO LAKKOM1Ένα εικοσιτετράωρο μετά την φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το 4ο Δημοτικό Σχολείο, στα Λακκώματα, ξεκινά εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε και πραγματογνώμονας, προκειμένου να υπάρχει πλήρως τεκμηριωμένη έκθεση για τα αίτια που έκαναν στάχτη ένα δημοτικό σχολείο.

Η Πυροσβεστική έχει συλλέξει αρκετές καταθέσεις και μαρτυρίες που επικεντρώνονται κυρίως στη λειτουργία του λέβητα και την καμινάδα του σχολείου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δύο εικοσιτετράωρο πριν τη φωτιά είχαν αναφερθεί προβλήματα και είχε γίνει σχετικός έλεγχος από συνεργείο του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο όμως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και της χιονόπτωσης δεν κατάφερε να δει την κατάσταση της καμινάδας στην στέγη του σχολείου.

SXOLEIO LAKKOM2Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις δέκα και το ευτύχημα ήταν ότι χάρη στην ψυχραιμία όλων το σχολείο εκκενώθηκε άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια οι 120 περίπου μαθητές οδηγήθηκαν στον γειτονικό παιδικό σταθμό.

Η πυρκαγιά που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις άφησε πίσω της μόνο αποκαίδια.

Εικόνα απόλυτης καταστροφής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ