Εικόνες φρίκης…. Άγνωστοι ακρωτηρίασαν άλογο… Σκοτεινά τα κίνητρα;

alogo k2

alogo k2ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εικόνες απόλυτης φρίκης… Εικόνες ντροπής για τον πολιτισμένο κόσμο… Αποτέλεσμα ορισμένων που λειτουργούν με κτηνώδη τρόπο και σίγουρα για να συγκεκριμένους λόγους…

Αποτέλεσμα αυτών είναι ο άγριος ακρωτηριασμός του αλόγου που εντοπίστηκε στον κάμπο, μεταξύ Κρύας και Περάματος, έξω από καταλύματα, κοντά στον οικισμό των Ρομά.

alogo k1Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν το άλογο βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο την τελευταία βδομάδα. Είναι βέβαιο ότι έχει μεταφερθεί από αλλού και πολύ πιθανό να έχει κλαπεί.

Με το ένα του πόδι να λείπει, σέρνεται στο έδαφος για να φάει και να πιει νερό. Μόνο αυτό μπορεί.. Κάθε προσπάθεια να σηκωθεί είναι ανεπιτυχής και είναι ολοφάνερο ότι υποφέρει πολύ από το τραύμα που δεν έχει επουλωθεί πλήρως.

alogo k3Την παρουσία του αλόγου στο συγκεκριμένο σημείο εντόπισε εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Ένωσης Ιωαννίνων. Το μεσημέρι οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατέγραψαν το περιστατικό ενώ άμεσα θα ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Πρόκειται για μία κατάφορη και βάναυση κακοποίηση του ζώου, που παρόμοια σε τοπικό επίπεδο δεν έχει καταγραφεί.

alogo k4Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο Epiruspost, και στην περιοχή δρουν οργανωμένα κυκλώματα που συγκεντρώνουν ζώα, από γάτες μέχρι κι άλογα, τα οποία στην συνέχεια εξάγονται στο εξωτερικό. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα και σε άλλες καταλήγουν στο εμπόριο.

Δεν αποκλείεται και η συγκεκριμένη περίπτωση να συνδέεται με τέτοια κυκλώματα. Απομένει αυτό να το διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές.

alogo k5

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ