Εικόνες πλήρους καταστροφής στο Ξενία

KSENIA ARTAS

KSENIA ARTASΕικόνα διάλυσης και καταστροφής είναι αυτή που παρουσιάζει το Ξενία, στο Κάστρο Άρτας, με το Δήμο στον οποίο έχει παραχωρηθεί να αδυνατεί προς το παρόν να δώσει λύσεις.

Ο Δήμαρχος της Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, μιλώντας στην ημερίδα που έγινε για την ανάδειξη του Κάστρου, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης του Ξενία, όμως από την εισήγησή του έγινε σαφές ότι ο Δήμος δεν έχει ακόμη ούτε το σχέδιο, αλλά ούτε και τα χρήματα.

 

Ο κ. Παπαλέξης λοιπόν ήταν αυτός που ανέφερε ότι σήμερα το κτίριο «εμφανίζει εικόνα διάλυσης και καταστροφής. Που σημαίνει ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι εύκολη , δεν αντιμετωπίζεται με υπερβολές , με ευχολόγια και με μεγαλοστομίες».

Οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι πολλές, όμως προς την κατεύθυνση αυτή ο δήμος δεν έχει προς το παρόν κάτι συγκεκριμένο να πει.

Υπάρχουν πολλές σκέψεις για την αξιοποίηση αλλά είναι απαγορευτικές για τα σημερινά δεδομένα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλέξης, για να συμπληρώσει ότι η όποια απόφαση ληφθεί θα είναι προιόν συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Σύντομα ο Δήμος Αρταίων θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του , οι οποίες θα είναι και απόρροια έρευνας της αγοράς , τεχνικής και οικονομικής μελέτης , κοινής βούλησης και πάντα στα πλαίσια της διαφάνειας και της νομιμότητας. Όλα θα γίνουν με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας και των κατοίκων της πόλης μας και όλης της περιοχής. Όλα θα γίνουν άμεσα , δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, θα προχωρήσουμε με ρεαλιστικούς και εφικτούς προσανατολισμούς και σχεδιασμούς», κατέληξε ο κ. Παπαλέξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ