Εικόνες ντροπής… Κατάληψη από λαθρομετανάστες, ζούγκλα κι απέραντη χωματερή

S FYLAKES1

S FYLAKES1Μια ζούγκλα στην καρδιά της πόλης… Μερικές εικόνες αρκούν για να δείξουν το μέγεθος της αδιαφορίας. Το μέγεθος της εγκατάλειψης και της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας.

Είναι οι παλιές στρατιωτικές φυλακές στην παραλίμνιο των Ιωαννίνων. Μία τεράστια έκταση που θα μπορούσε να αποτελεί πραγματική όαση ή να έχει αξιοποιηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον…

Ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, η οποία ή αγνοεί την ύπαρξή της ή θεωρεί πολυτέλεια να ασχοληθεί με ένα τέτοιο ακίνητο.

S FYLAKES2

Άλλωστε είναι πιο εύκολο να διεκδικεί εκτάσεις που ανήκουν σε άλλους φορείς ή τα τέλη από τα καταστήματα της παραλιμνίου ή ακόμη ακόμη και τα γειτονικά πάρκα….

Τα κτίρια στις πρώην στρατιωτικές φυλακές έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες. Ζουν εκεί χρησιμοποιούν τους χώρους και απλώνουν την μπουγάδα τους σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους.

S FYLAKES3Οι εξωτερικοί χώροι έχουν μετατραπεί σε απέραντη χωματερή. Τόνοι σκουπιδιών, πεταμένα αντικείμενα, σωροί από πλαστικά….

Και τα χόρτα να καλύπτουν τα πάντα.

S FYLAKES4Αυτό είναι το κατάντημα ενός κομματιού δημόσιας περιουσίας, σε καιρούς που χύνεται άπειρο μελάνι για την αξιοποίησή της…

Αυτή είναι η συμπεριφορά του δημοσίου στην περιουσία του, δίπλα στη λίμνη, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί τους…μισούς Αμπελόκηπους.

S FYLAKES5Αλήθεια πότε περιμένουν να ενδιαφερθούν και να περιφρουρήσουν όσα ανήκουν στους πολίτες;

Ποιος έχει την ευθύνη για αυτό το κατάντημα του χώρου, ποιος και πότε θα την αναλάβει;

S FYLAKES6

S FYLAKES7

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ