Εικόνες ντροπής…. Βανδαλισμοί και λεηλασία στο Γιαννιώτικο Σαλόνι!

giasaloni2

giasaloni2

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εικόνες όχι μόνο πλήρους εγκατάλειψης, αλλά πρωτοφανών βανδαλισμών και λεηλασίας, είναι αυτές που καταγράφονται στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, το άλλοτε στολίδι των Ιωαννίνων!

Εικόνες που αποτυπώνουν την αδιαφορία των αρμοδίων αλλά και την αναισθησία εκείνων που ξέσπασαν σε ένα κτίριο κόσμημα!

giasaloni1

Πριν από έναν περίπου χρόνο, στις 17 Φεβρουαρίου του 2015, το epiruspost.gr αποκάλυπτε ότι η κεντρική είσοδος στο Γιαννιώτικο Σαλόνι είχε παραβιαστεί κι ο χώρος χρησιμοποιούνταν από αγνώστους!

(Δείτε εδώ)

Την επομένη, ο Δήμος Ιωαννιτών, παρενέβη και κλείδωσε τους χώρους.

Ακολούθησε μία σειρά βαρυσήμαντων ανακοινώσεων περί πρωτοβουλιών για την αξιοποίησή του!

Ένα χρόνο μετά η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη…

Κι αυτό όχι γιατί έχει παραβιαστεί η είσοδος, αλλά επειδή έχουν γκρεμιστεί ολόκληρη τμήματά της, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει και η αποκατάσταση πλέον να είναι δύσκολη.

Πέραν αυτού, τα περισσότερα τζάμια έχουν σπάσει και σίγουρα όχι μόνο μας, ενώ σε δύο περιπτώσεις λείπουν ακόμη και τα κουφώματα από τα παράθυρα!!!

Είναι εικόνες που θλίβουν και αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός τελικά δεν είναι κάτι μεγάλο και μακρινό αλλά βρίσκεται στα απλά και καθημερινά… Και δυστυχώς δεν βρίσκεται!

Από την ώρα που στην υπόθεση του Πάρκου Πυρσινέλλα ενεπλάκη το Δασαρχείο, το οποίο διεκδικεί το χώρο για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, η κατάσταση οδηγείται από το κακό στο χειρότερο.

Ο Δήμος μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις, πρακτικά όμως αδυνατεί να τις μετατρέψει σε πράξεις, αναμένοντας την ολοκλήρωση της δικαστικής διένεξης ή την επίλυση του ζητήματος με πολιτική παρέμβαση…

Το ενδιαφέρον του Δασαρχείου, με την σειρά του, είναι παντελώς ανύπαρκτο για το κτίριο…

Σε κάθε περίπτωση δήμος και δασαρχείο, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Αποτέλεσμα ο βανδαλισμός και η λεηλασία του κτιρίου.

giasaloni3

giasaloni4

giasaloni5

giasaloni6

giasaloni7

giasaloni8

giasaloni9

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ