Εικόνες κι έργα τέχνης έφτασαν παράνομα στην Αλβανία

eikones alvania

eikones alvania

Σαράντα έργα τέχνης, μεταξύ αυτών αρκετές εκκλησιαστικές εικόνες, είχε καταφέρει να «εξάγει» από την Ελλάδα στην Αλβανία, ένας 44χρονος κάτοικος της γείτονας χώρας.

Όταν έφτασε στην Κορυτσά και ξεκίνησε τις επαφές για την πώλησή του, εντοπίστηκε από τις Αλβανικές αρχές, οι οποίες δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν όμως κατέσχεσαν τον μικρό «θησαυρό» που είχε.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο 44χρονος Λουκά Μπινιάκου, ο οποίος καταζητείται, έχει κατηγορηθεί ότι ανά περιόδους έχει μεταφέρει από το ελληνικό κράτος μέσω του τελωνείου αντικείμενα χωρίς τα απαραίτητα έγραφα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συγκεκριμένος πουλούσε τα αντικείμενα αυτά έναντι χρηματικής αμοιβής.

Είναι άγνωστο προ το παρόν, αν τα αντικείμενα αυτά έχουν αγοραστεί από την Ελλάδα ή προέρχονται από κλοπές που κατά καιρούς σημειώνονται.

Οι αστυνομικοί της Κορυτσάς ερευνούν με στόχο να ανακαλύψουν και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που μπορεί να είναι και συνοριοφύλακες.

Μεταξύ των άλλων έχουν κατασχεθεί δεκατρείς εικόνες και τρεις πανοραμικές, ένα ασημένιο δισκοπότηρο, ασημένιοι δίσκοι, ξύλινες κατασκευές κι άλλα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ