Εικόνα από τον σεισμογράφο… Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι

aseismogioan

aseismogioan

Αυτή είναι η εικόνα του σεισμού που σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα, όπως την κατέγραψε ο σεισμογράφος που είναι εγκατεστημένος στα Ιωάννινα.

Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι συνεχής και οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι ο σεισμός προκλήθηκε από το ίδιο ρήγμα που είχε δώσει αντίστοιχη ισχυρή δόνηση και το 2000 και έγινε αισθητός σε τόσο μεγάλη περιοχή λόγω του μικρού εστιακού του βάθους. Όπως είπε, έχουν καταγραφεί μικροσεισμοί που δείχνουν ότι υπάρχει ομαλή ακολουθία, ωστόσο, όπως επισήμανε είναι ακόμη νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα ότι η δόνηση που σημειώθηκε στις 23.14′ ήταν ο κύριος σεισμός. «Θα πρέπει να περάσουν αρκετές ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης σημείωσε ότι «το καλό είναι ότι έχουμε μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, βέβαια είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Πάντως πρέπει να το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο. Δεν είναι και τόσο μεγάλος σεισμός, δεν είναι σοβαρός. Εγώ έχω εκφράσει μια άποψη εδώ και πολύ καιρό ότι στην Ελλάδα έχει συσσωρευτεί ενέργεια και πρέπει κάποια στιγμή αυτή η ενέργεια να βγει.»

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ