Εγκρίνει και μεταθέσεις από το Νοσοκομείο ο ΥΠΕάρχης

KATSIBELASΜπορεί η τοπική διοίκηση να απορρίπτει αιτήσεις μεταθέσεων και μετακινήσεων του εναπομείναντος προσωπικού, όμως αρκετοί από αυτούς που θέλουν να φύγουν από το Νοσοκομείο Πρέβεζας βρίσκουν τελικά τον τρόπο. Έτσι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο τα αιτήματα να απορρίπτονται από τη διοίκηση αλλά να εγκρίνονται από την 6η ΥΠΕ.

Έτσι αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά ο ανεπαρκέστατος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Ηπείρου ο ΥΠΕάρχης Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος από τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα έχει επισκεφθεί όλα τα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου όμως δεν έχει αφιερώσει ούτε μία επίσκεψη στην Ήπειρο. Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι η δήλωση που κάνει η Λαμπρινή Σούρδη, Εκπρόσωπος γιατρών στο Δ.Σ Νοσοκομείου  Πρέβεζας και στη οποία αναφέρει:

 

Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις μεταθέσεων – μετακινήσεων από το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Κυρίως είναι αιτήματα μεταθέσεων υπαλλήλων που κατάγονται από άλλα μέρη και ζητούν να μετατεθούν στον τόπο καταγωγής τους παρ΄ ότι διεκδίκησαν και πήραν μόνιμη θέση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και ενδεχομένως τη στέρησαν από κάποιον ντόπιο. Σε μια εποχή που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε το Νοσοκομείο ανοιχτό, πάγια τακτική του Διοικητικού  Συμβουλίου  του Νοσοκομείου είναι να μην εγκρίνει τα αιτήματα αυτά γιατί μειώνεται το προσωπικό, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι μειωμένο κάτω από το όριο της ασφαλούς λειτουργίας. Πολλές φορές μάλιστα οι αιτούντες ανήκουν στο επιστημονικό προσωπικό και είναι και μοναδικοί στον τομέα τους και όλοι πλέον γνωρίζουν ότι δεν επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις όσων φεύγουν, άρα υποβιβάζεται κατ΄ ουσίαν και το Νοσοκομείο.

Παρά τις αντίθετες εισηγήσεις όμως του Διοικητικού Συμβουλίου έρχονται οι γνωστές και από παλιά «άνωθεν εντολές»  από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια που όπως φαίνεται ζουν και βασιλεύουν να ακυρώσουν τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων. Αν έχεις μέσον διάβαινε……και μπάρμπα στην Κορώνη προχώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ