Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική, εντός του Απριλίου ο διαγωνισμός για το εργοστάσιο απορριμμάτων

SDIT XATZHDAKHSΕντός του Απριλίου θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την κατασκευή της του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου. Η ένταξη του έργου εγκρίθηκε με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Η απόφαση της Διυπουργικής ελήφθη ύστερα από αιτήσεις που υπέβαλαν στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία μπορεί πλέον να προχωρήσει  στην προκήρυξη των αντίστοιχων διαγωνισμών.

 

Οι υποδομές της Περιφέρειας Ηπείρου θα διαχειρίζονται περίπου 150 χιλ. τόνους, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται σε ολόκληρη τη διοικητική έκταση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διυπουργικής, οι ιδιωτικοί φορείς σύμπραξης για τα δύο έργα – Ηπείρου και Κέρκυρας- θα επιλεγούν με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβουν τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων στις εν λόγω περιοχές, για χρονικό διάστημα έως 27 έτη.

 

Και για τα δύο έργα προηγήθηκε έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, ώστε φορείς υλοποίησης να οριστούν ο Δήμος Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ηπείρου αντίστοιχα.

Η αξία των συμβάσεων των δύο νέων έργων ανέρχεται σε 210 εκ ευρώ, ενώ η συνολική αξία των συμβάσεων ΣΔΙΤ στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων ανέρχεται πλέον στα 2,1 δις ευρώ.

Τα έργα αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του Απριλίου 2013, ενώ παράλληλα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση 10 επιπλέον έργων επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ ανά την Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης, οι υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάρω Ευαγγελίδου, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ