Εγκληματική οργάνωση με διεθνή δράση… Στα πέντε εκατομμύρια τα κέρδη από ναρκωτικά

egklimat organ1

egklimat organ1Κέρδη που υπολογίζονται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, θα αποκόμιζαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και εξαρθρώθηκαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης που οργάνωσαν υπηρεσίες της αστυνομίας.

Μέρος της επιχείρησης, όπου απέδωσε κοκαίνη και υδροπονική κάναβη, εκτυλίχθηκε στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών και εισαγωγή στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά. Η εγκληματική οργάνωση επιπλέον οργάνωνε και χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Στο πλαίσιο της πιστοποίησης της εγκληματικής δράσης της ανωτέρω οργάνωσης εντοπίσθηκε και εξαρθρώθηκε και δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Μετά από πολυήμερη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, στις 21-6-2015 οργανώθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις, σε συνεργασία κατά περίπτωση με την Δ.Α. Μεσσηνίας την Δ.Α. Πειραιά και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις περιοχές της Τροιζηνίας, της Μεσσηνίας, της Ηγουμενίτσας καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Άλιμος, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Αγία Βαρβάρα), κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν δώδεκα (12) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για δέκα (10) ημεδαπούς ηλικίας 38 έως 57 ετών και για δύο (2) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 33 και 37 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

egklimat organ2Αναλυτικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις χώρων και ατόμων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων ( profiling ), πιστοποίησε την εγκληματική δράση των μελών της διεθνικής οργάνωσης καθώς και τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), η οποία συνίστατο στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών και εισαγωγή στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά καθώς και η οργάνωση και η χρηματοδότηση φυτειών φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εντοπίσθηκε φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, στον λιμένα της Ηγουμενίτσας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν παραληφθεί στο Βέλγιο και στην Ολλανδία με σκοπό την παράδοσή τους στα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα.

egklima organ3Επίσης εντοπίσθηκαν σε ορεινή περιοχή της Τροιζηνίας και σε αγροτική περιοχή της Μεσσηνίας δύο (2) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης με πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργειά τους.

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δύο εγκληματικές οργανώσεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) φυτείες κάνναβης με 1.448 δενδρύλλια.
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2.373 γραμμ.
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 60.967 γραμμ.
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας βάρους 11.330 γραμμ.
Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων-φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Το χρηματικό ποσό των 53.170 ευρώ.
Δύο (2) πιστόλια.
Δύο (2) κυνηγετικά όπλα.
Τετρακόσια τέσσερα (404) φυσίγγια.
Πέντε (5) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές.
Τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα των δύο παραπάνω εγκληματικών οργανώσεων ανέρχονται στα 4.700.000 ευρώ.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ