Εγκληματική ενέργεια η εγκατάλειψη του Ρυθμιστικού

FFILIOS 14

FFILIOS 14Την έντονη αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών προκαλεί η στάση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο εξακολουθεί να μην δίνει λύση στο Ρυθμιστικό του Λεκανοπεδίου, αλλά αντιθέτως με την ψήφιση του χωροταξικού, το θέτει σε νέες περιπέτειες και καθυστερήσεις.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια, η οποία επηρεάζει τη συνολική ανάπτυξη και τον σχεδιασμό της περιοχής.

«Όταν η Ήπειρος παρουσιάζει το χαμηλότερο ΑΕΠ στη χώρα και τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας, τότε είναι σίγουρο πως κάτι δεν γίνεται σωστά.

 

Είχαμε τις τεράστιες καθυστερήσεις στην Ιόνια Οδό, οι οποίες επηρέασαν σημαντικά την περιοχή.

Τώρα έχουμε το Ρυθμιστικό το οποίο παραπέμπεται στις καλένδες. Είναι μία εγκληματική ενέργεια. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως αναστέλλεται η διαδικασία της υπογραφής του, όταν είναι έτοιμο και ψηφισμένο από τους τοπικούς φορείς, μετά από έναν ατελείωτο και εξαντλητικό διάλογο», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φίλιος αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα τα οποία καθυστερούν ή ακυρώνονται όπως είναι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και ο αγωγός φυσικού αερίου, για να τονίσει ότι πρόκειται για ενέργειες που είναι εχθρικές προς την πόλη.

«Χωρίς ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα δημιουργούσαν το Ρυθμιστικό και το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανάπτυξη για την περιοχή, δεν πρόκειται να γίνει καμία νέα επένδυση. Γιατί κανένας δεν μπορεί να επενδύσει χωρίς να γνωρίζει τι ισχύει και τι όχι», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ