Εγκαινιάστηκε ο νέος παιδικός σταθμός Χαλκιάδων

egkainia xalkiades

egkainia xalkiades

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, έγιναν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του νεόδμητου Παιδικού Σταθμού Χαλκιάδων της Δ.Ε. Φιλοθέης.

Ο νέος σταθμός, προϋπολογισμού 1.4 εκ. ευρώ (από το ΕΣΠΑ) που παραδόθηκε στην Αρτινή κοινωνία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 40 μικρά παιδιά και αναβαθμίζει έτσι, ακόμη περισσότερο, τις υποδομές του Δήμου Αρταίων στο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης.

egkainia xalkiades1

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και μικρών παιδιών.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων χαρακτήρισε τον παιδικό σταθμό Χαλκιάδων ως στολίδι, που ολοκληρώθηκε παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ευχαρίστησε, μάλιστα, όλους όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου και συγκεκριμένα: τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, τον πρώην Δήμαρχο Φιλοθέης, αείμνηστο Παναγιώτη Τσώλα για την σύνταξη της μελέτης, το πρώην Δήμαρχο Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη για την υποβολή της πρότασης, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου για την υλοποίηση και παράδοση του παιδικού σταθμού.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης έκανε αναφορά στα έργα υποδομής στον τομέα της Εκπαίδευσης, τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ ανέλυσε τις επόμενες κινήσεις και τους στόχους της Δημοτικής Αρχής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ