Εγκαινιάζεται στα Πεδινά ο Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας

LAMPRIADEIOS SX

LAMPRIADEIOS SXΤο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί τελετή εγκαινίων του Λαμπριαδείου Σταθμού Έρευνας (ΠΑΛΑΣΕ) την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 στο Κτίριο της Λαμπριαδείου Σχολής στα Άνω Πεδινά (Δήμος Ζαγορίου).

Η συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Ίδρυμα της Λαμπριαδείου Οικοκυρικής Σχολής ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο παραχωρήθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με σκοπό τη δημιουργία και τη λειτουργία του πρώτου Σταθμού Έρευνας στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο Σταθμός αποτελεί κοινό εργαστηριακό χώρο για όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου και θα αξιοποιείται για τη διοργάνωση επιστημονικών συναντήσεων, τη στέγαση ερευνητών που θα δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ θα αποτελεί ακόμη υποδομή βάσης για τις υπαίθριες ασκήσεις προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Η οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων φιλοδοξεί να καταστήσει το Σταθμό Έρευνας πόλο έλξης για εγνωσμένου κύρους ερευνητές και επιστήμονες, τόσο από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδος όσο και από το εξωτερικό.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

– Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος

– Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης

– Ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλειος Σπύρου

– Η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια κυρία Μαργαρίτα Τζαφλίδου

– Η Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κυρία Θεώνη Τράγκα

Θα ακολουθήσει ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τζών Χάλλεϋ, με θέμα: «Ένας Σταθμός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Ζαγόρι. Γιατί;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ