Εγκαίνια στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

GRHGORAKOS

GRHGORAKOSΤο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στα Γιάννινα εγκαινιάζεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη 68.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή.

Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Αναπληρωτής Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, Νικόλαος Κάτσιος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Αναστασία Γιογλή. Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου. Παράλληλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στα Ιωάννινα εντάσσεται στο έργο: «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» στους άξονες προτεραιότητας 07, 08, 09 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013». Το έργο αυτό υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στα Ιωάννινα λειτουργεί σε συνεργασία με:

Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ.

•Το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα και τα άλλα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα.

•Τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013.

•Το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ