Εβδομήντα οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τους δεκαοκτώ δήμους της Ηπείρου

AEKLOGES 30 4 14Εβδομήντα οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τους δεκαοκτώ δήμους της Ηπείρου. Τόσοι είναι τελικά αυτοί που κατάφεραν να καταθέσουν ψηφοδέλτια στα κατά τόπους Πρωτοδικεία και αναμένουν την ανακήρυξη των συνδυασμών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο σε έναν δήμο κατέρχονται δύο συνδυασμοί. Πρόκειται για το Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη στην Άρτα, όπου εκεί οι εκλογές θα κριθούν την πρώτη Κυριακή.

 

Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων καταγράφεται στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς την ψήφο των κατοίκων διεκδικούν συνολικά επτά παρατάξεις. Και στις άλλες τρεις πρωτεύουσες όμως τα σχήματα είναι αρκετά και το προεκλογικό τοπίο εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Τους τρεις Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας διεκδικούν δώδεκα συνολικά υποψήφιοι δήμαρχοι.

Στο Δήμο Ηγουμενίτσας κατέρχονται έξι παρατάξεις. Υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ο Γιάννης Λώλος, ο Ανδρέας Νταής, ο Θωμάς Παππάς, η Δήμητρα Γούλα, ο Δώρης Δήμας και ο Σωτήρης Λιαμπότης.

Στο Δήμο Σουλίου, κατέρχονται τρεις παρατάξεις. Υποψήφια εκ νέου είναι η σημερινή δήμαρχος Σταύρουλα Μπραίμη, ο Δημήτρης Σακαρέλης, και ο Αριστείδης Μαρέτας.

Τρεις είναι οι συνδυασμοί που μετέχουν στις εκλογές και στο Δήμο Φιλιατών. Υποψήφιος εκ νέου είναι ο σημερινός δήμαρχος Μηνάς Παππάς, κι ακόμη ο Σπύρος Παππάς και ο Λαέρτης Ρέγκας.

Τους τρεις Δήμους του Νομού Πρέβεζας μετέχουν συνολικά δώδεκα παρατάξεις.

Οι περισσότεροι συνδυασμοί καταγράφονται στο μεγαλύτερο Δήμο, αυτόν της Πρέβεζας. Υποψήφιοι είναι ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης, ο πρώην Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας, ο Δημήτρης Παππάς, ο Γιώργος Νόβας και ο Δημήτρης Βασιλείου.

Στο Δήμο Πάργας κατεβαίνουν τρεις υποψήφιοι. Ο πρώην δήμαρχος Φαναρίου Αντώνης Νάστας, ο Θανάσης Ράπτης και ο Σωτήρης Γάκης.

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι στο Δήμο Ζηρού. Ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης, ο Νίκος Καλαντζής, ο Γιώργος Γιάννος και ο Μενέλαος Γείτονας.

Δεκαοκτώ συνολικά υποψήφιοι κατέθεσαν ψηφοδέλτια στο Νομό Άρτας. Οι λιγότεροι, μόνο δύο, είναι στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη και οι περισσότεροι στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Στο Δήμο Άρτας υποψήφιοι είναι ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ο Παύλος Στασινός, ο Χρίστος Τσιρογιάννης, η Λίτσα Κιτσαντά και ο Κώστας Παπαιωάννου.

Πέντε είναι οι υποψήφιοι στο Δήμο Νικολάου Σκουφά. Ο σημερινός δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης, ο Θεόδωρος Μουσαβερές, ο Κώστας Κικιώνης, ο Χαράλαμπος Πέχλης και ο Νίκος Στασινός.

Στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη υποψήφιος είναι ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας και ο Περικλής Μήγδος.

Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, υποψήφιος είναι ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος, ο Μαρίνος Γαρνέλης, ο Χρήστος Λύκος, ο Γιώργος Τσιανάκας, ο Παναγιώτης Σκαλτσογιάννης και ο Λεωνίδας Τσίπρας.

Επτά συνολικά υποψήφιοι διεκδικούν το μεγαλύτερο δήμο της Ηπείρου. Το δήμο Ιωαννιτών. Υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ο Θωμάς Μπέγκας, ο Νίκος Γκόντας, ο Λάζαρος Νάτσης, ο Άρης Μπαρτζώκας, ο Δημήτρης Τασιούλας, ο Στέφανος Σκοπούλης και ο Χρήστος Πατσούρας.

Στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων υποψήφιοι είναι ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, ο Γιάννης Κωστούλας και η Αναστασία Κίτσιου.

Το Δήμο Δωδώνης διεκδικούν τρεις υποψήφιοι. Ο σημερινός δήμαρχος Κώστας Κατσανάκης, ο πρώην Δήμαρχος Λάκκας Σουλίου Χρήστος Ντακαλέτσης και ο Τάσος Τόκας.

Πέντε υποψήφιοι διεκδικούν το Δήμο Ζίτσας. Πρόκειται για τον Βασίλη Γαρδίκο, τον Χρυσόστομο Βούζα, τον Μιχάλη Πλιάκο, τον Μανώλη Ματσάγκα και τον Σωτήρη Μανούση.

Στο Δήμο Ζαγορίου υποψήφιος εκ νέου θα είναι ο σημερινός δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Παπίγκου Λεωνίδας Τσουμάνης, ο Βασίλης Σπύρου και ο Βασίλης Δαλκαβούκης.

Στο Δήμο Κόνιτσας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι συνολικά πέντε. Η Ελένη Παπαμιχαήλ, ο Ανδρέας Παπασπύρου, ο Νίκος Εξάρχου, ο Δημήτρης Σδούκος και ο Σταύρος Κυρτσόγλου.

Πέντε είναι οι υποψήφιοι και για το Δήμο Μετσόβου. Ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Τσομπίκος, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζαφέας, ο Λεωνίδας Ευθυμίου, ο Ιωάννης Τσόδουλος και ο Χρήστος Ζήσος.

Στο Δήμο Πωγωνίου οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Ο σημερινός δήμαρχος Κώστας Καψάλης, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Πωγωνίου Γιάννης Ντόντης, ο Δημήτρης Κανακάκης και ο Παναγιώτης Καραγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ