Είχε ρημάξει καταστήματα των Ιωαννίνων

ASTYNOMIAΕξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει επίσης και έναν 39χρονο ομογενή, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 30χρονος δράστης συνελήφθη, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, προχθές (11-04-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, γιατί το προηγούμενο βράδυ διέρρηξε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 30χρονος εμπλέκεται επίσης στις παρακάτω κλοπές:

• Την 06-04-2014 διέρρηξε κατάστημα μαζικής εστίασης στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαίρεσε πλήθος αντικειμένων και εργαλείων.

• Την 07-04-2014 διέρρηξε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαίρεσε τρεις τηλεοράσεις, έναν αποκωδικοποιητή, το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ, επτά φιάλες αλκοολούχων ποτών και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

• Από τον Οκτώβριο του 2012, αφαιρούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα από βιβλιοπωλείο στα Ιωάννινα, ποσότητες γραφικής ύλης.

Στην κατοχή του 30χρονου και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
• το χρηματικό ποσό των (445,10) ευρώ.
• εκατόν είκοσι τέσσερα (124) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
• τρία κινητά τηλέφωνα.
• είδη γραφικής ύλης.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, ο 30χρονος διέθεσε μέρος από τα κλοπιμαία στον 39χρονο δράστη.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κατασχεθέντων και να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης του δράστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ