Είχε ενημερώσει για την κατάσταση στη Σχολή- Το έγγραφο

GALAKTOK4

GALAKTOK4Κάτι παραπάνω από εμφανής ήταν η προσπάθεια που έκαναν από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ Δήμητρα ώστε να μετριάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις διαρροές του «πορίσματος» για τα τεκταινόμενα στη Γαλακτοκομική Σχολή και τα περιστατικά βίας.

Αφενός μεν τόνισαν ότι όσα αναφέρονται είναι πολύ λιγότερα από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι δήθεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα, αφετέρου απηύθυναν έκκληση να πάρει τέλος η παραπληροφόρηση.

Παράλληλα ήταν ολοφάνερο ότι πήραν αποστάσεις από τη στάση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος είχε κάνει λόγο για πόρισμα- φωτιά ανακοινώνοντας την απομάκρυνση του Διευθυντή της Σχολής και τον Πειθαρχικό Έλεγχο.

Από τα στελέχη του ΕΛΓΟ έγινε γνωστό ότι ο κ. Μάντζαρης θα παραμείνει ως εκπαιδευτικός γεγονός που απαιτεί νέα υπουργική απόφαση καθώς ο ίδιος μετά την ανάκληση της απόσπασης έχει επιστρέψει στην οργανική του θέση.

Παράλληλα τονίστηκε ότι είχαν ληφθεί μέτρα για κρούσματα ενδοσχολικής βίας, όμως στα πιεστικά ερωτήματα αν ήταν ενήμερη η διοίκηση του ΕΛΓΟ για τα προβλήματα που υπήρχαν δεν υπήρξε σαφής απάντηση.

Μάλιστα έγινε προσπάθεια να προσπεράσουν τα ερωτήματα αυτά…

mantazris eggrafo1Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι από τις 24 Δεκεμβρίου ο Διευθυντής της Σχολής Κώστας Μάντζαρης, είχε απευθυνθεί εγγράφως στη Διοίκηση του ΕΛΓΟ. Στο έγγραφο αυτό, μεταξύ των άλλων αναφέρεται εκτενώς στην λειτουργία της Εστίας, τα προβλήματα και τους πιθανούς κινδύνους. Μάλιστα τόνιζε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά κι επίσημα, χωρίς άλλη αναβολή.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα της επιστολής, αναφέρεται:

«Η λειτουργία του Οικοτροφείου, η σχέση του με το Σχολείο, από ποιον διοικείται, με ποιο θεσμικό πλαίσιο και με τι προσωπικό (αριθμό, ειδικότητες) λειτουργεί, η καταβολή χρηματικής εγγύησης από τους Οικότροφους για διαμονή, τα κριτήρια εισαγωγής και διαμονής στην εστία κλπ είναι σοβαρότατα θέματα που πρέπει πλέον να αντιμετωπιστούν σοβαρά και επίσημα χωρίς καμία άλλη αναβολή.

Μετά την απόφαση του Δ.Σ. για διαμονή όλων των μαθητών στην Εστία, δεν έχει γίνει καμία ενεργεία, παρά τις υποσχέσεις ότι θα υπάρξει μέριμνα λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών που επιθυμούν να μείνουν στην εστία. Φέτος διαμένουν 95 μαθητές. Τα προβλήματα από τη διαμονή τόσο μεγάλου αριθμού οικότροφων, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, σας είναι ήδη γνωστά.

Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν πιστεύουμε ότι λειτουργεί Οικοτροφείο, με ανήλικους μαθητές και μάλιστα μικτό (αγόρια και κορίτσια), χωρίς να έχει προσωπικό, ούτε καν στα χαρτιά – στο πρόσφατο οργανόγραμμα του ΕΛΓΟ δεν προβλέπεται καμία θέση.

Είναι κοινή απόφαση όλου του προσωπικού της Σχολής ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν και νομικά θέματα (πχ σε περίπτωση ατυχήματος, σεξουαλικής παρενόχλησης, σωματικής βίας, με υγειονομικές υπηρεσίες κλπ). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στις εγκαταστάσεις της Σχολής περιλαμβάνεται οικία επιστάτη και δύο δωμάτια (ένα σε κάθε όροφο) για επιμελητές».

egrafo mantzari

 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ