Είχαν βάλει στο μάτι την εικόνα της εκκλησίας

EIKONA PREBEZA

EIKONA PREBEZAΜια περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από μερικές εβδομάδες σε παρεκκλήσι στην Πάργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr γυναίκα φέρεται να απέτρεψε μακρυχέρηδες, να αρπάξουν εικόνα από το εκκλησάκι.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ αλλά και μαρτυρίες, δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι απλώνουν χέρι σε αντικείμενα ιερών χώρων κατά την επίσκεψή τους στην Πάργα και την ευρύτερη περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, μπήκε στο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στην καρδιά της Πάργας.

Τρία άτομα, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα, που ήδη βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της, αποχώρησαν βιαστικά, σύμφωνα με την ίδια.

Η γυναίκα, η οποία επισκέπτεται συχνά τον χώρο, αμέσως διαπίστωσε ότι υπήρχε κενό στην θέση εικόνας, στο τέμπλο της εκκλησίας.

Από έλεγχο που έγινε, η εικόνα βρέθηκε, μέσα στην εκκλησία, κρυμμένη και σκεπασμένη σε άλλο σημείο.

Το pamepreveza.gr επικοινώνησε με τον εφημέριο της ενορίας ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, το οποίο είχε αναφερθεί και στον ίδιο όταν αυτό συνέβη.

Βέβαια η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο εάν λάβει κανείς υπόψη ότι στο εκκλησάκι δεν υπάρχει κάποια εικόνα η οποία να αποτελεί κειμήλιο ή να χρονολογείται πολύ παλιά, ενώ η συγκεκριμένη φέρεται να είναι δωρεά πιστού.

Όπως ανάφερε, κατά καιρούς γίνεται αποδέκτης αναφορών διάφορων περιστατικών, στα οποία… πρωταγωνιστούν «πιστοί» αλλά και απλοί επισκέπτες που έχουν μακριά χέρια. Δεν παρέλειψε να αναφέρει μάλιστα και ένα γεγονός κατά το παρελθόν όπου αφαιρέθηκαν σεμεδάκια από εικόνες σε εκκλησία, ενώ πλέον αναγκάζονται οι ιερείς να κλειδώνουν ακόμα και τα βιβλία στα ψαλτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ