Είναι πολλά τα κιλά! Οκτώ τόνοι σε έντεκα μήνες

KYKLOMA XASIS 16 11

KYKLOMA XASIS 16 11Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις…. Συνολικά 267 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών έχουν εξιχνιάσει από τις αρχές του 2013 οι αστυνομικές αρχές της Ηπείρου.

Πριν συμπληρωθούν καλά καλά έντεκα μήνες οι αστυνομικοί μετράνε 367 συλλήψεις.

Όσο για τις κατασχέσεις; Συναγωνίζονται μόνο τον εαυτό τους! Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου… ζυγίζει πολλαπλάσιες ποσότητες από ότι όλες μαζί οι υπόλοιπες διευθύνσεις της χώρας.

 

Από τις αρχές του χρόνου λοιπόν έχουν κατασχεθεί οκτώ τόνοι και τριακόσια εβδομήντα έξι περίπου κιλά κάνναβης, ένα κιλό και επτακόσια εβδομήντα περίπου γραμμάρια ηρωίνης, διακόσια εξήντα δύο περίπου γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών καθώς και τριάντα εννιά οχήματα.

Αυτό το διάστημα, και μετά τις συνεχείς επιτυχίες και κατασχέσεις ναρκωτικών, διαπιστώνεται ότι τα κυκλώματα είναι πιο οργανωμένα και στοχεύουν στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων. Ποσότητες που ξεφεύγουν πλέον από τα διακόσια και τριακόσια κιλά.

Χρησιμοποιούνται προπομποί και μέτρα αντιπαρακολούθησης προκειμένου να διαφεύγουν από τον ασφυκτικό έλεγχο της αστυνομίας.

«Ο τρόπος δράσης έχει αλλάξει. Τα ναρκωτικά συνήθως έρχονται με ζώα από την Αλβανία. Κρύβονται σε συγκεκριμένα σημεία. Δημιουργούνται καβάντζες και στη συνέχεια περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να τα παραλάβουν», σημείωσε ο κ. Τρομπούκης και συμπλήρωσε πως πίσω από τα κυκλώματα αυτά υπάρχει ελληνοαλβανική συνεργασία αλλά δεν αποκλείονται και διεθνή χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ