Είναι αργά για δάκρυα…..

AGOGOS TAPΤις τελευταίες ημέρες αρκετοί είναι αυτοί, κυρίως από το χώρο της πολιτικής, που τοποθετούνται για τον αγωγό φυσικού αερίου και την ευκαιρία που έχασε η Ήπειρος. Ανάλογα τον χώρο που προέρχονται επιρρίπτουν τις ευθύνες στον άλλο πολιτικό χώρο κι ας μετέχουν πλέον οι χώροι αυτή στην ίδια κυβέρνηση.

Η ουσία είναι πως οι όποιες αντιδράσεις καταγράφονται είναι απλά για κατανάλωση καθώς όταν έπρεπε να μιλήσουν ή να πιέσουν μάλλον πίστευαν πως το σενάριο του ΤΑΡ δεν θα γίνει πραγματικότητα. Πριν έναν ακριβώς χρόνο, διαφαίνονταν οι εξελίξεις και αρκετοί ήταν αυτοί που τις είχαν επισημάνει. Μόνο που εκείνοι που έπρεπε έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Όσο οι μήνες περνούσαν τόσο γινόταν ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει τον ελληνοιταλικό αγωγό φυσικού αερίου. Αλλά ούτε μία συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ουσία του θέματος, ούτε μία ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές της Ηπείρου. Μα ούτε μία. Φυσικά μία παρέμβαση στη Βουλή θα είχε και μεγαλύτερη αξία από μία συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί καλώς ή κακώς δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν όλα εντός του κτιρίου της Περιφέρειας…

 

Κατόπιν εορτής λοιπόν δεν έχουν κανένα νόημα ούτε οι ανακοινώσεις, ούτε τα δάκρυα, ούτε η απόδοση ευθυνών. Εντέλει υπεύθυνοι είναι όσοι κυβερνούν αυτόν τον τόπο και την τελευταία τριετία φρόντισαν να μην μπει ούτε ένα λιθαράκι στην προώθηση του ελληνοιταλικού αγωγού.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ