Δ. Τσουμάνης: Φταίνε οι δημοσιογράφοι κι όχι η τροπολογία

TSOYMANHS PREBEZASΜε μία μακροσκελή επιστολή ο βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης απαντά στα δημοσιεύματα που υπήρξαν μετά την κατάθεση της τροπολογίας που αφορά στις ευθύνες τραπεζικών στελεχών για δάνεια που χορήγησαν. Όπως είναι γνωστό και ειπώθηκε ευρέως η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά κυρίως στην απαλλαγή ευθυνών όσων χορήγησαν δάνεια στα κόμματα, κυρίως στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσουμάνης εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς τα μέσα ενημέρωσης για τα σχόλια που έγιναν το προηγούμενο διάστημα κάνοντας λόγο για αναλήθειες, για ανακρίβεις, για άθλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα και αναφέρει ότι στόχος της ανακοίνωσής του δεν είναι να απαντήσει σε αυτά αλλά να ενημερώσουν τους πολίτες. Όπως υποστηρίζει η τροπολογία αυτή ως προς την ουσία της, ρυθμίζει την ευθύνη του Προέδρου, των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των στελεχών τραπεζών όταν υπάρχει σύναψη δανείων για νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 

Και συνεχίζει ο κ. Τσουμάνης:

Και ακριβώς σε αυτό το σημείο έγκειται το ¨σκανδαλώδες¨ της τροπολογίας, με βάση τα δημοσιεύματα των ¨καλοθελητών¨.

Προφανώς κάποιοι το θεώρησαν …βούτυρο στο ψωμί τους να μου επιτεθούν σε προσωπικό επίπεδο με αυτόν το άνανδρο τρόπο, χωρίς να τους ενδιαφέρει ο βαθμός που θα εκτεθούν διότι απλά στοχεύουν μόνο στο να πλήξουν την προσωπικότητά μου, την αξιοπρέπειά μου και την ικανότητά μου ως Βουλευτή του Νομού μας. Μάθετε λοιπόν (γιατί κάποιος πρέπει να σας τα μάθει ώστε να μη ζείτε στον κόσμο της απόλυτης ανομίας και αυθαιρεσίας)πως με την επίμαχη τροπολογία ορίζονται δύο βασικές προϋποθέσεις για την σύναψη δανείων από νομικά πρόσωπα: α)αποφάσεις θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων τράπεζας και β)υποχρεωτικά και σωρευτικά οι κανονιστικές πράξεις της Τράπεζα της Ελλάδος. Πως λοιπόν μπορούμε να μιλήσουμε για ποινικό αδίκημα την στιγμή που νόμιμα και συγκεκριμένα οριοθετούνται οι προϋποθέσεις συνάψεων δανείων, και μάλιστα για πρώτη φορά, υπό την εγγύηση της Τράπεζας της Ελλάδος?? Μιλάμε για την απόλυτη τήρηση της τυπικής διαδικασίας , με τον καθ’ όλα νόμιμο τρόπο και προφανώς δεν νοείται απιστία. Αυτό ακριβώς αναγράφεται και ρυθμίζει η ανωτέρω τροπολογία, τις προϋποθέσεις και την εγγύηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Πιο ξεκάθαρα δεν δύναται κανείς να το αναλύσει από νομικής και ουσιαστικής άποψης. Βέβαια όλοι οι «κύριοι» δημοσιογράφοι του Νομού μας ( που κατ ουσίαν τίποτα από τα δύο δεν είναι) σκοπίμως δεν αναφέρονται στην πραγματικότητα και βασιμότητα της ¨επίμαχης¨ τροπολογίας, διότι δεν τους συμφέρει. Έχουν μάθει να λένε ΄ΝΑΙ΄ μόνο στον εξευτελισμό και τις παραφημολογίες, χωρις να τους απασχολεί οτιδήποτε έχει σχέση με βιοπορισμό, ανθρώπινες αξίες και ανάγκες, καθώς είναι ταγμένοι στο ΌΧΙ΄ ανευ αιτιολογίας με υπερχειλή τα στοιχεία της σκοπιμότητας και της προσβολής.

Σκοπός της εν λόγω τροπολογίας είναι η επίτευξη χρηματοπιστωτικής βοήθειας μέσω σύναψης δανείων ώστε να στηριχθούν οικονομικά τα νομικά πρόσωπα και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εν καιρώ οικονομικών δυσχερειών, όλοι γνωρίζουμε πως τα τραπεζικά ιδρύματα λειτουργούσαν υπό τον φόβο μελλοντικής κατηγορίας για απιστία, όμως πλέον ανοίγει ο δρόμος οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης επιχειρήσεων με κατάλληλες προϋποθέσεις και υπό την εγγύηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτός είναι ο λόγος που στήριξα και κατέθεσα την τροπολογία .Λειτουργώ με πράξεις προς των συμφέρον των πολιτών μας και όχι με λόγια (όπως πράττουν κάποιοι άλλοι).

Τελικά, από το προαναφερόμενο άρθρο τί ακριβώς δεν μπορούν να καταλάβουν οι «δημοσιογράφοι» – διότι πρόκειται για ανικανότητα αντιλήψεως -που έσπευσαν σαν τα κοράκια να με συκοφαντήσουν και όχι μόνο??? Που έτρεξαν όλοι οι κακεντρεχείς μαραθώνιο αγώνα –και με έπαθλο ένα στεφάνι τσουκνίδας- ώστε να διαδώσουν πως λειτούργησα ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών του νομού και ολόκληρου του ελληνικού λαού??? Οι συκοφαντίες και οι υπερβολές σε όλο τους το μεγαλείο!! Και εννοείται χωρίς ίχνος ευθιξίας!! Απορώ πώς έφτασαν στο σημείο να ¨συνειδητοποιήσουν την υποτακτική συμπεριφορά μου¨ και το ..πολιτικό μου τέλος όταν οι ίδιοι «επιστήμονες» όχι μόνο ερμηνεία αλλά ούτε καν ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου δεν μπορούν να κάνουν! Διότι εάν το είχαν πράξει, θα είχαν καταλάβει με τον απλούστερο και πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως το εν λόγω άρθρο δεν αναφέρεται πουθενά αλλού παρά μόνο στην χρηματοοικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων, που είναι και ο σκοπός μας!!

Εν κατακλείδι , έπραξα με τον πλέον υπεύθυνο και συνειδητό τρόπο και απαντώ στα άθλια δημοσιεύματα, χωρίς να έχω την ανάγκη να απολογηθώ στους «έγκριτους δημοσιογράφους» που με δυσφημούν και που θέλουν να λασπώσουν προσωπικά εμένα και την βουλευτική μου ιδιότητα, παρά μόνο να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες μου για το αληθές περιεχόμενο και σκοπό της τροπολογίας. Ποτέ δεν έπραξα το οτιδήποτε εις βάρος του λαού μας που υποφέρει και να είστε σίγουροι «κύριοι» πως όλα όσα θετικά έχω κάνει (όχι ότι περίμενα βέβαια να αναφερθείτε σε αυτά)και εξακολουθώ να κάνω για τον τόπο μου, δεν στοχεύουν στην δημοσιοποίησή τους αλλά στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον Νομό μας. Ενημερωθείτε καλύτερα για να μην εκτίθεστε.! Οι πολίτες που με στηρίζουν τόσα χρόνια γνωρίζουν πολύ καλά και το ήθος μου και την προσφορά μου στον Νομό μας, αν και αρκετοί …λασπολόγοι προσπαθούν να με καταστήσουν …κάτι άλλο που τους εξυπηρετεί περισσότερο!

Επιφυλάσσομαι ,τέλος, να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ