Δύτης καταγράφει τα βάθρα του ιστορικού γεφυριού

arta ge1

arta ge1ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μπορεί για πολλούς το ενδιαφέρον για τα πέτρινα γεφύρια, θησαυρούς, της Ηπείρου να εξαντλήθηκε μόλις έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Όσοι όμως ενδιαφέρονται πραγματικά, συνεχίζουν να εργάζονται με μεθοδικότητα για να σώσουν ένα κομμάτι από τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

arta ge2Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, η οποία χρησιμοποίησε ακόμη και δύτη για να φωτογραφηθούν τα θεμέλια στο θρυλικό γεφύρι και να διαπιστωθούν πιθανές ζημιές από τη θεομηνία του χειμώνα.

Στο γεφύρι έγινε έλεγχος από κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, κλιμακίου του ΤΕΕ Ηπείρου με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαβρανούση και κλιμακίου εθελοντών ιδιωτών μηχανικών, που ήταν οι κύριοι μελετητές για τις εργασίες αναστήλωσης του γεφυριού που έγιναν τη δεκαετία του ’80.

arta ge3Κατά τη διάρκεια του ελέγχου πραγματοποιήθηκε κατάδυση από μέλος της Εθελοντικής Δημοτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΔΟΑΚ), προκειμένου να βιντεοσκοπηθούν και φωτογραφηθούν τα βάθρα του Γεφυριού και να διαπιστωθεί η κατάστασή τους.

arta ge4Η πραγματογνωμοσύνη των μηχανικών καθώς επίσης και το φωτογραφικό υλικό που συλλέχθηκε, θα εκτιμηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω διασφάλιση της στατικότητας του Γεφυριού, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

arta ge5

arta ge6
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ