Δύο σπουδαίες εκθέσεις στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

ABEROF P1Δύο σπουδαίες εκθέσεις, εγκαινιάστηκαν το Σαββατοκύριακο, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, στο Μέτσοβο.

Την Κυριακή, παρουσία των τοπικών αρχών και κατοίκων, έγιναν τα εγκαίνια της δράσης «Εικαστικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της αρκούδας», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών από το Εργαστήρι του καθηγητή Γιώργου Χουλιαρά της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ο καταξιωμένος γλύπτης Γιώργος Χουλιαράς μαζί με μια ομάδα τελειοφοίτων και αποφοίτων φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. φιλοξενούνται για δύο βδομάδες στο Μέτσοβο και σ’ αυτό το διάστημα δημιουργούν πρωτότυπα έργα γλυπτικής κατά μήκος της μικρής χαρτογραφημένης διαδρομής στο βιότοπο της αρκούδας «Στα χνάρια της αρκούδας».

ABEROF P2

Πρόκειται για εικαστικές παρεμβάσεις που έχουν στόχο, με απλά υλικά, όσο το δυνατόν οικολογικά, να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου και να διερευνήσουν τη σχέση του γλυπτού με τον περιβάλλοντα χώρο του δάσους.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες από το Εργαστήρι Γ. Χουλιαρά:

Ανδρέας Αραπάκης, Ανδρέας Βερναρδάκης, Λέανδρος Ντόλας, Ηλίας Τσώλης, Αντώνης Χαλυβδίδης.ABEROF P3

Το βράδυ του Σαββάτου, στην Πινακοθήκη, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Γνωρίστε το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 60 καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, φιλοτεχνημένα ύστερα από πρόσκληση της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσολογγίου στο διάστημα 2005-1014.

ABERF P4Πρόκειται για μια πολύμορφη θεματική έκθεση σε υλικά, μεγέθη και προσεγγίσεις που περιλαμβάνει ελαιογραφίες, υδατογραφίες, χαλκογραφίες, ξυλογραφίες και γλυπτά σε τερακότα και ορείχαλκο, η οποία αναδεικνύει την πλούσια ιστορική, πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της Ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου.

Η έκθεση στο Μέτσοβο αποτελεί τον τρίτο σταθμό αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας πορείας, που παρουσιάστηκε στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών «Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία» τον περασμένο Δεκέμβριο και στη Δημοτική Πινακοθήκη Τριπόλεως τον περασμένο Μάρτιο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ