Δύο Νηπιαγωγεία και η Αρχιτεκτονική Σχολή αναζητούν κτίριο για να στεγαστούν…

papazogleios s

papazogleios sΗ Αρχιτεκτονική ήρθε αλλά ο χώρος που θα την στεγάσει ακόμη αναζητείται. Ο Πρύτανης πάντως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, δηλώνει ότι την 1η Οκτωβρίου τα πάντα θα είναι έτοιμα ώστε το νέο τμήμα να ξεκινήσει με τους καλύτερους όρους.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει συνδέεται με την αδυναμία του δήμου Ιωαννιτών να βρει εγκαίρως κατάλληλους χώρους για την μεταφορά των δύο νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται στην Παπαζόγλειο Σχολή, ώστε εκεί να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την στέγαση της Αρχιτεκτονικής.

Το θέμα αναδείχθηκε με ένταση το τελευταίο διάστημα χωρίς μέχρι τώρα να έχει βρεθεί και η κατάλληλη λύση.

Η Παπαζόγλειος η οποία ανήκει σε Κληροδότημα, ήταν μισθωμένη από το Δήμο Ιωαννιτών. Στον τελευταίο διαγωνισμό όμως που έγινε η μοναδική προσφορά και μάλιστα αρκετά υψηλή ήταν αυτή του Πανεπιστημίου.

Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις που ακολούθησαν απέβησαν άκαρπες και η στέγαση των δύο νηπιαγωγείων, στην καρδιά της πόλης, αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. Δυσκολότερη από ότι πιθανόν είχαν στον μυαλό τους όταν οι υπεύθυνοι υποδείκνυαν στο Πανεπιστήμιο την Παπαζόγλειο.

Ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης, σε δηλώσεις που έκανε, απέφυγε να προσδιορίσει τον χώρο στον οποίο θα λειτουργήσει η νέα Σχολή. Σύμφωνα με πληροφορίες το Πανεπιστήμιο δεν παραιτείται της ιδέας για την στέγαση στην Παπαζόγλειο, συνάμα όμως ετοιμάζει τις απαραίτητες υποδομές και στην Πανεπιστημιούπολη.

«Ανεξάρτητα από τον χώρο, θέλω να διαβεβαιώσω ότι την 1η Οκτωβρίου τα πάντα θα είναι έτοιμα για την λειτουργία της Αρχιτεκτονικής. Θα υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες, εκπαιδευτικό προσωπικό και πρόγραμμα σπουδών. Το ξεκίνημα θα γίνει με τους καλύτερους οιωνούς», σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Από την πλευρά του Δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια για την εξεύρεση χώρου προκειμένου να μεταφερθούν τα δύο νηπιαγωγεία συνεχίζεται. Όσες σκέψεις υπήρξαν μέχρι σήμερα, για ορισμένα κτίρια, σκόνταψαν σε πρακτικούς αλλά και οικονομικούς λόγους.

Είναι σίγουρο ότι το θέμα δεν κλείνει… Κι αν μέσα στο καλοκαίρι δεν υπάρξει λύση τότε τον Σεπτέμβριο ίσως τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ