Δύο θάνατοι, ένας λάθος, ανείπωτη τραγωδία… Δέσμευση για παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων

BABAS NOSOKOMEIO

BABAS NOSOKOMEIOΑνείπωτη είναι η τραγωδία που βιώνουν δύο οικογένειες το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Μάλιστα η μία καλείται να κάνει δύο φορές την κηδεία στο νεογέννητο παιδί της…

Κι όλα αυτά από ένα μοιραίο λάθος στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φώτης Βάβας, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε δεσμεύτηκε για παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων και τόνισε πως σε τέτοιες περιπτώσεις μία συγνώμη δεν είναι αρκετή!

Ο κ. Βάβας, υπογράμμισε ότι τα λάθη που έγιναν ήταν τεράστια, καθώς δεν τηρήθηκε σε κανένα σημείο το πρωτόκολλο που ισχύει. Μάλιστα δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το γεγονός ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου ενημερώθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση για τα δραματικά γεγονότα.

Ο ίδιος πληροφορήθηκε την τραγική είδηση το απόγευμα της Τρίτης, γεγονός που επίσης θα ερευνηθεί.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξει παραδειγματική κι αυστηρή τιμωρία» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Βάβας, ο οποίος ήδη έχει μιλήσει και με τις δύο οικογένειες που έχασαν τα μωρά τους.

Το κοριτσάκι της οικογένειας Γεωργόπουλου από τα Γιάννινα πέθανε το βράδυ της Κυριακής. Την Τρίτη το πρωί έγινε η κηδεία του στο Νεκροταφείου Αγίου Νικολάου Κοπάνων και αμέσως μετά η οικογένεια ενημερώθηκε ότι το παιδί που αποχαιρέτισαν δεν ήταν το δικό τους…

Στο νεκροτομείο τους είχε δοθεί λάθος μωρό.

Το αγοράκι που κηδεύτηκε είχε μεταφερθεί από την Κέρκυρα. Οι γονείς του κατάγονται από την Αλβανία. Ενημερώθηκαν για όσα συνέβησαν και για να παραλάβουν τη σορό του βρέφους θα πρέπει να γίνει εκταφή.

Μία τραγωδία χωρίς αρχή και τέλος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ