Δόθηκε πράσινο φως για διόδια στην Άρτα

DROMOSΤο πράσινο φως για τη δημιουργία παράπλευρου σταθμού διοδίων στην Ιόνια Οδό, στον κόμβο της Άρτας, δόθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση προχώρησε στη θετική γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου δικαιολογητικών για την ανανέωση (παράταση της χρονικής διάρκειας ισχύος) και τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 120756/03-06-1997 ΚΥΑ ΕΠΟ (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) για την κατασκευή και λειτουργία του οδικού τμήματος της παράκαμψης Άρτας συμπεριλαμβανομένου τμήματος 1 χλμ. περίπου της συνδετήριας οδού με την πόλη της Άρτας, ως προς τον οριστικό σχεδιασμό της οδού και την τοποθέτηση σταθμών διοδίων».

 

Στην Ιόνια Οδό, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, θα λειτουργήσουν τέσσερις μετωπικοί σταθμοί διοδίων ενώ σε πέντε ανισόπεδους κόμβους θα λειτουργήσουν πλευρικοί.

Πρόκειται για τους Κόμβους στη Γαυρολίμνη, το Μεσολόγγι, στον Κουβαρά, την Άρτα και τον Γοργόμυλο.

Η αντιπολίτευση εξέφρασε την αντίθεσή της στην τοποθέτηση διοδίων ενώ ερωτηματικά ανέκυψαν και από την υπηρεσιακή έκθεση της Π.Ε. Άρτας η οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για αύξηση της ηχορύπανσης που μπορεί να επηρεάζει ακόμα και την πόλη της Άρτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ