Δόθηκαν από το Δήμο οι κάδοι κομποστοποίησης

KADOI KOMPOST

KADOI KOMPOSTΟγδόντα κάδους οικιακής κομποστοποίησης μοίρασε σε πολίτες ο Δήμος της Άρτας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων Ιωάννης Αθ. Παπαλέξης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου Γρηγόριος Βλάρας και η Δ/ντρια Καθαριότητας –Ανακύκλωσης και Πρασίνου Μαρία Ανδρέου.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αρταίων , τόνισε τη σημασία της οικιακής κομποστοποίησης και γενικότερα της ανακύκλωσης , στη μείωση των σκουπιδιών που μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ και που έχει ως αποτέλεσμα την τελική μείωση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες .

Ενημέρωσε τέλος ότι , ο Δήμος ξεκίνησε πιλοτικά την εφαρμογή της κομποστοποίησης σε επίπεδο οικιακού κήπου και θα προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια και διανομή και άλλων κάδων κομποστοποίησης σε δημότες.

 

Η κα Μαρία Ανδρέου , εξήγησε την τεχνική της κομποστοποίησης σε οικιακό επίπεδο , τη σωστή χρήση του κάδου και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δημοτών που παρέλαβαν τον κάδο και των υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας , ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ