Δωδώνη: Ξεκινά η διαδικασία για το τεχνικό πρόγραμμα

dimarxeio dodonis

Την διαδικασία για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος έργων του 2016, ξεκινά ο δήμος Δωδώνης.

Η πρώτη ενημέρωση έγινε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προς τους προέδρους και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Παράλληλα ενημερώθηκαν κι εγγράφως από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Θεοχάρη για την διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες, να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Οι προτάσεις έργων, θα προέλθουν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και θ’ απαντούν στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Η πρακτική αυτή ακολουθήθηκε και κατά την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του 2015.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρώσει το τεχνικό πρόγραμμα και τον προυπολογισμό μέσα στα περιθώρια που προβλέπει η νομοθεσία.

Κυρίως όμως να καταρτίσει ένα πρόγραμμα έργων που θα αποτελεί το προιόν της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και θα περιλαμβάνει τις προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων.

Το πρόγραμμα θα είναι κοστολογημένο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο ώστε με τον τρόπο αυτό να είναι και αποτελεσματικό.

Σημειώνεται ότι το φετινό πρόγραμμα, καταρτίζεται υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες των τελευταίων ετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μοναδικά έσοδα του Δήμου προέρχονται από την ΣΑΤΑ, η οποία έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ δεν έχει δοθεί καμία δόση από τα παρακρατηθέντα.

Οι πόροι από την ΣΑΤΑ και τα έσοδα του ίδιου του Δήμου, τα οποία, θα αποτελέσουν την βασική πηγή χρηματοδότησης για το τεχνικό πρόγραμμα του 2016.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ