Δυστυχώς…χάσαμε.. Αποκλείστηκαν τα Γιάννινα από τις υποψήφιες για Πολιτιστική Πρωτεύουσα

logo politistiki

logo politistiki

Καλαμάτα, Ρόδος και Ελευσίνα.. Αυτές είναι οι τρεις ελληνικές πόλεις που προκρίθηκαν στο δεύτερο διαγωνιστικό γύρο και θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2021…

Οι ανακοινώσεις έγιναν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που εξέτασε τους φακέλους και των δεκατεσσάρων υποψηφίων πόλεων, μεταξύ των οποίων ήταν και τα Γιάννινα.

Οι τρεις πόλεις που έχουν επιλεγεί θα κληθούν να ολοκληρώσουν τους φακέλους τους ώστε τον Οκτώβριο να γίνει η τελική επιλογή.

Οι δεκατέσσερις συνολικά πόλεις που μετείχαν στην πρώτη φάση ήταν: Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος, Τρίπολη.

Τα Γιάννινα είχαν επενδύσει σημαντικά στο συγκεκριμένο εγχείρημα, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν…

Στην πρώτη του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας αναφέρει:

«Για πρώτη φορά τα Γιάννενα και η Ήπειρος, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση, δώσαμε ενωμένοι μια μάχη, σε μια ευρωπαϊκή διαγωνιστική διαδικασία αυτού του βεληνεκούς.

Δεν πετύχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αν και το παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε και κυρίως η δουλειά που έγινε, δεν θα πάει χαμένη, γιατί αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η υποψηφιότητα «ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», συνένωσε στον κοινό στόχο τους Γιαννιώτες, τους Ηπειρώτες, τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού, της παιδείας, της επιχειρηματικότητας.

Συμπορευθήκαμε μαζί εκατοντάδες πολίτες-εθελοντές, η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς της Ηπείρου, οι παρατάξεις του Δημοτικού μας συμβουλίου, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα συνεργασίας που αποτελεί κι αυτή οδηγό για τη συνέχεια. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Το σημερινό αποτέλεσμα μας θλίβει αλλά δεν μας πτοεί. Έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με υψηλούς στόχους. Αυτούς που ταιριάζουν στα Γιάννενα και την Ήπειρο.

Συγχαίρουμε τις τρεις πόλεις που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της αξιολόγησης και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ